Виберіть сторінку

У ДонНУ імені Василя Стуса стартував благодійний фестиваль Дебют першокурсника

У ДонНУ імені Василя Стуса стартував благодійний фестиваль Дебют першокурсника

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса 29 січня стартував благодійний фестиваль Дебют першокурсника.

Цьогоріч фестиваль має благодійну мету – збір коштів для випускниці нашого Університету, командира екіпажу Медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри» Trauma Team/21 пані Людмили, яка разом зі своєю командою збирає кошти на кейсевак для порятунку поранених захисників із червоної зони.

Стартував Дебют першокурсника з подяки Збройним Силам України!

Учасники фестивалю вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять наших героїв-янголів, які віддали свої життя, захищаючи Україну:  Василя Богача, Сергія Литвина, Михайла Савчука, Антона Сиваша, Антона Клітного, Роланда Хараішвілі, Віталія Антонюка, Олександра Злочевського, Віктора Янгічера, Євгена Семчука, Віталія Киркач-Антоненка, Юрія Матущака та Едуарда Шахова, а також Олександри Борівської, чиє життя обірвала російська ракета, що влучила в Будинок офіцерів 14 липня 2022 року…

У  перший день фестивалю подорож історичними епохами презентували економічний факультет, факультет хімії, біології і біотехнологій, факультет історії та міжнародних відносин.

Оцінювало команди висококваліфіковане журі:

  • Валентин Чабан – актор та сценарист команди «River City», чемпіон Західної Ліги Сміху та Вінницької Ліги Сміху 2023;
  • MAX TRISS – співак, музикант, автор пісень, волонтер;
  • Нікола Хабас – танцівник, хореограф-постановник, тренер студії «Grace dance centre»;
  • Ольга Дубчак – заступник директора Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька», викладач театральних дисциплін, за першою освітою – акторка драматичного театру;
  • Анастасія Шевченко – начальник відділу корпоративної лояльності ДонНУ імені Василя Стуса;
  • Марія Маєвська – голова Студентської ради ДонНУ імені Василя Стуса.

Економічний факультет ДонНУ імені Василя Стуса допоміг поринути глядачам в епоху Великих відкриттів, познайомив із мандрівником незвіданих земель, Марком Поло, людиною, яка відкрила світ. Разом із факультетом ми вирушили у пригодницьку мандрівку, відвідали Китай та знайшли справжнє кохання.

Факультет хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса переніс нас у далеке майбутнє, 3067 рік, у якому ми разом з Едальго та гідом Стефаном мандрували планетами архітектури, технологій, природи та поезії, обираючи комфортне місце для життя, а знайшли вічне – кохання.

Факультет історії та міжнародних відносин ДонНУ імені Василя Стуса занурив нас у часи Середньовіччя, розповів історію найманця, який постав перед важким вибором: слідувати за темними силами та амбіціями чи прислухатися до глибин серця, у якому ховається почуття доброти та відчайдушності.

Уже сьогодні на вас чекають виступи ще трьох факультетів: факультету філології, психології та іноземних мов, факультету інформаційних і прикладних технологій, юридичного факультету.

Фестиваль «Дебют першокурсника» – благодійний! Усі зібрані кошти з квитків та аукціону будуть спрямовані на потреби ЗСУ!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас