Виберіть сторінку

Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Міжнародний день жінок і дівчат у науці

Колектив Донецького національного університету імені Василя Стуса вітає колежанок-дослідниць із Міжнародним днем жінок і дівчат у науці!

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію «Наука, техніка та інновації в цілях розвитку», у якій визначався рівний доступ жінок і дівчат будь-якого віку до досягнень і розвитку науки, техніки й інновацій. Через 2 роки на черговому пленарному засіданні Генасамблеї було прийнято резолюцію (70/212), яка проголосила 11 лютого Міжнародним днем жінок і дівчат у науці.

Наука та гендерна рівність є надзвичайно важливими складовими для досягнення цілей сталого розвитку до 2030. Саме вони є новим етапом реалізації плану розвитку суспільства до 2030 року, відомого як Резолюція Генеральної Асамблеї ООН «Перетворення нашого світу: порядок денний у галузі сталого розвитку на період до 2030 року».

Донецький національний університет імені Василя Стуса пишається нашими талановитими дослідницями, науковицями, які зробили й роблять значний внесок у розвиток науки Університету, України та світу. У навчальних лабораторіях нашої Alma Mater свої перші кроки в науці роблять наші здобувачки та аспірантки.

Від щирого серця зичимо міцного здоров’я, підкорення нових вершин та наснаги всім жінкам і дівчатам, які присвятили життя науці. Ваш особистий приклад розширює коло талановитих дослідниць і відкриває нові горизонти.

З повагою колектив ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас