Виберіть сторінку

Круглий стіл “Вплив антропогенного забруднення на екосистему Вінниччини”

Круглий стіл “Вплив антропогенного забруднення на екосистему Вінниччини”

4 листопада 2019 року відбулося засідання круглого столу на тему “Вплив антропогенного забруднення на екосистему Вінниччини” за участю начальника Державної екологічної інспекції у Вінницькій області Юрія Володимировича Дубового .

Ініціатором та організатором заходу була кафедра зоології факультету хімії, біології і біотехнологій ДонНУ імені Василя Стуса.

Ю. В. Дубовий  надав доволі цікаву та вичерпну інформацію про роботу екологічної інспекції, проблеми та перспективи розвитку, ситуацію, що нині складається у цій галузі. Інформація стосувалася всієї державної структури, персоналу та вимог до нього. Разом з тим багато інформації було про джерела забруднення природного навколишнього середовища на території Вінницької області.

Студентів цікавило: за яким принципом можна влаштуватись на роботу, який рівень заробітної плати та інші практичні питання щодо професії майбутнього еколога. Наш факультет уклав договір про співпрацю з цією державною структурою, і надалі студенти-екологи можуть використовувати лабораторію екологічної інспекції для визначення джерел забруднення у воді та ґрунті, для написання курсових і магістерських робіт.

Зустріч була цікавою та пізнавальною. На ній були присутні студенти-екологи третього та четвертого курсів. Сподіваємось, що і надалі ми будемо організовувати такі зустрічі з представниками різних організацій, зі студентами для пізнання реальної ситуації і вирішення спільними зусиллями проблем забруднення навколишнього середовища.

 Валентина Панько 

Архіви

Приєднуйтеся до нас