Виберіть сторінку

Біологічний факультет встановлює виробничі та наукові зв’язки

В рамках вивчення курсів «Мікробіологія з основами вірусології» та «Біотехнологія» студенти 2 і 4 курсів та викладачі біологічного факультету відвідали завод препаратів мікробіологічного синтезу «Ензим» м. Ладижин де їх гостинно зустріли провідні співробітники цієї установи.

Фахівці заводу поетапно ознайомили студентів та викладачів факультету з багатоцільовим виробництвом біопрепаратів. Зокрема була надана інформація щодо технічного оснащення цехів біотехнологічного підприємства та циклу біосинтезу ферментних, бактеріологічних та мікологічних препаратів медичного, харчового і сільськогосподарського призначення. Мікробіологічні препарати знайшли широке використання в тваринництві, рослинництві і рекультивації ґрунтів. Також була надана інформація щодо експериментального виробництва на європейському обладнані харчових продуктів, імуностимулюючих та лікарських препаратів на основі біфідо- і лактобактерій.

Студентів ознайомили з основою біотехнологічних процесів на підприємстві — лабораторним комплексом мікробіологічного та біохімічного контролю якості продукції.

За результатами поїздки встановлені виробничі та наукові зв’язки між фахівцями заводу і біологічного факультету. Обговорювалося питання проведення студентських виробничих практик на базі заводу мікробіологічного синтезу «Ензим». Зі сторони адміністрації заводу була висловлена зацікавленість у підготовці нових кадрів для підприємства та залучення наукових розробок співробітників біологічного факультету до сучасного виробництва.

Колектив біологічного факультету висловлює щиру вдячність працівникам заводу препаратів мікробіологічного синтезу «Ензим» м. Ладижин за гостинність і бажання співпраці та Кудінову Дмитру Геннадійовичу — голові Незалежної профспілки студентів і працівників ДонНУ за оперативну допомогу в організації заходу.

Архіви

Приєднуйтеся до нас