Виберіть сторінку

Герою небесного полку…

21 квітня 2016 р., у Головному корпусі Донецького національного університету відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь Юрія Матущака. Ця ініціатива виникла трохи більше двох місяців тому — 15 лютого — у день, коли в ДонНУ зібралися рідні, друзі, побратими Юрка для вшанування його пам’яті та великого подвигу в ім’я України.

Тоді відкрилася благодійна виставка-продаж картин батька Юрія, художника Віталія Володимировича Матущака. Отриманої тоді суми було достатньо, щоб розпочати кропіткий процес виготовлення цієї дошки. Надзвичайних моральних сил та фінансових ресурсів знадобилося для того, щоб увічнити образ Юрка в цій пам’ятній дошці. Ректор Донецького національного університету Роман Федорович Гринюк висловив глибоку вдячність та вручив подяки всім меценатам, які допомогли із виготовленням меморіальної дошки. Серед них — Європейська партія України, членом якою був Юрій, та особисто її голова — Микола Дмитрович Катеринчук. Не менш вагомими був внесок народного депутата, колишнього губернатора Вінниччини Олександра Георгійовича Домбровського. Також подяку від ДонНУ отримав депутат Вінницької районної ради Олександр Володимирович Мельник і ДОМГО «Поштовх». Особлива вдячність пролунала в адресу полку «Дніпро-1» — цих запеклих, хоробрих, мужніх воїнів, які за покликом серця пішли захищати Батьківщину, а хтось навіть віддав за неї життя — як Юрко…

Ректор Гринюк Р.Ф. у своїй промові сказав, що душа Юрка назавжди оселилася в стінах його рідного Університету. Він закликав зберігати та виховувати молоде покоління громадян України на прикладі таких Героїв, як Юрко. Віримо, що цей пам’ятний знак стане символом життя заради Батьківщини і подвигу воїнів, які віддали свої життя заради України.

Герої не вмирають! Героям Слава!

Ірина Зайченко,
директор Центру інноватики
та стратегічного розвитку ДонНУ

Архіви

Приєднуйтеся до нас