Виберіть сторінку

Перше заняття з підготовки до творчого конкурсу

Сьогодні 13 липня в Донецькому національному університеті розпочали свою роботу курси з підготовки до творчого конкурсу для абітурієнтів, які планують подавати документи на спеціальність «Журналістика». Традиційно вступ на цю освітню програму потребує не лише сертифікатів ЗНО, а й проходження творчого конкурсу. Формулювати власну думку, грамотно викладати матеріал, аналізувати та орієнтуватись у суспільно важливих питаннях — саме такі вміння мають продемонструвати майбутні студенти. А ДонНУ вирішив їм у цьому допомогти та організував спеціальне десятиденне навчання.

З самого ранку у великій і світлій аудиторії почали збиратись хлопці і дівчата, які мріють про професію журналіста. Їх привітала організатор курсів — директор Центру безперервної освіти Наталія Лосєва, побажавши успіхів і наполегливості. Потім до слухачів звернулась завідувачка кафедри журналістики Олена Тараненко. Вона з гордістю розповіла про кафедру, на якій навчатимуться ті, кому поталанить отримати щасливий квиток студента ДонНУ. Їй дійсно є чим пишатися: і викладачами, серед яких члени національних спілок журналістів, письменників, фотохудожників, і досягненнями випускників — журналістів відомих телеканалів, друкованих і онлайн видань, і успіхами нинішніх студентів.

Також Олена Валеріївна познайомила абітурієнтів із тим, як проходить навчання протягом року. Для фахової підготовки важливим є те, що студенти не лише слухають лекції. Вони відвідують практичні заняття, тренінги, беруть участь у різноманітних креативних проектах і конкурсах, зокрема й міжнародних, і нерідко в них перемагають.

Пані Олена додала, що цього року творчий конкурс вперше проходитиме в формі прес-конференції відомої особи (хто це буде — поки залишається тайною). Абітурієнти спробують себе у ролі справжніх журналістів. По завершенні вони мають підготувати власний журналістський твір як звіт про подію, що відбулася.

Після знайомства почалося перше заняття, яке проводила Олена Самойленко — старший викладач кафедри журналістики. Протягом декількох годин кожного дня слухачі разом із Оленою Юріївною тренуватимуть навички та вміння, необхідні для того, щоб гідно пройти через вступне випробування. І коли нарешті цей рубіж буде подолано й колишні абітурієнти з полегшенням і радістю скажуть: «Я вже студент!», ДонНУ буде знати, що в цьому є і його невеличка заслуга.

Автор Катерина Смирнова

Архіви

Приєднуйтеся до нас