Виберіть сторінку

Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні завітав до Стусівського університету

8 лютого 2018 року до ДонНУ імені Василя Стуса завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Пан д-р Ернст Райхель. Пан Посол зустрівся з адміністрацією Університету: ректором Романом  Гринюком, проректором з міжнародних зв’язків Тетяною Орєховою та проректором з науки Іллею Хаджиновим, а також з в.о. завідувача кафедри германської філології Оленою Білецькою.
Ректор Роман Гринюк презентував Університет та його історію. Учасники зустрічі окреслили подальші напрямки співробітництва з університетами Німеччини, перспективи співпраці за програмою DAAD, а саме –  запрошення лектора DAAD до ДонНУ імені Василя Стуса на довгостроковій основі. Пан д-р Ернст Райхель та представники адміністрації обговорили дорожню карту за напрямками популяризації німецької мови шляхом організації мовних курсів для студентів, викладачів та співробітників, розширення партнерської бази з німецькими вишами, участі у німецьких програмах студентських обмінів та стажувань для викладачів, а також розробки та запровадження програм “подвійних” дипломів і дуальної освіти.
Пан Посол зустрівся зі студентами та викладачами нашого Університету. Протягом годинної дружньої бесіди були обговорені питання подальшого розвитку україно-німецьких відносин, а також перспективи реформ, вступ України до ЄС та шляхи вирішення військового конфлікту на Донбасі.
Дякуємо Надзвичайному та Повноважному Послу, Пану д-ру Ернсту Райхелю і його команді за візит та продуктивне сплікування!

Архіви

Приєднуйтеся до нас