Виберіть сторінку

Переможці VІІ Міжрегіонального творчого конкурсу серед учнівської та студентської молоді «Слово у душі – душа у слові»

Переможці VІІ Міжрегіонального творчого конкурсу серед учнівської та студентської молоді «Слово у душі – душа у слові»

Шановні учасники VІІ Міжрегіонального творчого конкурсу серед учнівської та студентської молоді «Слово у душі – душа у слові»!

 Наказ, а також грамоти, сертифікати, дипломи учасників і переможців VІІ Міжрегіонального конкурсу «Слово у душі – душа у слові» розміщені на google-диску за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1AN0jaDZ-bjlA0tMziZ5M4InRzfHVGGne?usp=sharing

 От і завершився у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса  VІІ відкритий міжрегіональний творчий конкурс серед учнівської та студентської молоді «Слово у душі – душа у слові». У 2022 році у ньому взяли участь 14 учасників: 3 – мешканці Вінниччини, 11 – Донеччини. На невелику кількість учасників, Конкурс зміг осягнути всі вікові категорії – від учнів 5 класу загальноосвітніх навчальних закладів до студентів 3 курсу ДонНУ імені Василя Стуса.

Цьогоріч творчість учасників мала окреслений вектор: відчувався патріотичний подих, мінорні ноти воєнних дій, проте натхнення темою України, силою нації та бажанням досягти перемоги й миру на нашій землі об’єднали представників Донеччини і Вінниччини.

У поетичному конкурсі журі присудило перше місце Пилипенко Вероніці,  здобувачці 3 курсу ОП «Прикладна лінгвістика» філологічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса.

Друге місце належить Воробйовій Анжеліці, учениці 5-го класу Авдіївської ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 Авдіївської міської ради Донецької області.

Третє місце посіла учениця 5 класу Авдіївської ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 Авдіївської міської ради Донецької області Чуйкова Ніна.

Проза цього року відзначена жанровим розмаїттям і тяжінням до оригінальних творчих пошуків. Учасники спробували себе в жанрах есе, казки, новели, щоденника та ін.

Перше місце посіла Дейнега Анастасія, учениця Авдіївської ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 Авдіївської міської ради Донецької області.

Друге місце журі присудило Погорєлову Владиславу, учню 9 класу Філії Михайлівський ЗЗСО І-ІІ ступенів Опорного закладу Очеретинський  ЗЗСО  І-ІІІ ступенів Олександрівської селищної ради Донецької області.

Третє місце посіла Чуйкова Ніна, учениця 5 класу Авдіївської ЗОШ І-ІІ ступенів № 4 Авдіївської міської ради Донецької області.

Варто відзначити Пилипенко Вероніку, студентку Донецького національного університету імені Василя Стуса в номінації «Майстер прози», яка подала на конкурс есе «Що залишає після себе війна?».

Щороку конкурсанти захоплюють і вражають по-своєму. 2022 запам’ятається тяжінням до волі, попри будь-які перешкоди, бажанням говорити і бути почутими, змалюванням складних ситуацій на межі реальності та фантазії, представленням епістолярного жанру на межі потоку свідомості та поезії на грані сповіді про сокровенні порухи душі. Як добре, що вони не втрачені, бо там, де присутня щирість, добро, там є надія на майбутнє. Зичимо усім учасникам конкурсу подальших творчих звершень і наснаги на шляху осмислення і відкриття художнього слова.

Висловлюємо щиру подяку усім, хто взяв участь у Конкурсі. Ми переможемо, бо правда за нами! Ми переможемо, бо на тім стоїмо!

Слава Україні!

Оргкомітет VIІ Відкритого міжрегіонального

творчого конкурсу серед учнівської та студентської

молоді «Слово у душі – душа у слові»

Архіви

Приєднуйтеся до нас