Виберіть сторінку

ФМІТ: Академічна мобільність в дії

ФМІТ: Академічна мобільність в дії

Безперечно, у сучасному світі академічна мобільність студентів є невід’ємною частиною якісної освіти. Саме тому Донецький національний університет імені Василя Стуса дає змогу своїм студентам упродовж періоду навчання в університеті також провчитись декілька семестрів в закордонному виші – партнері Університету. Найбільш наполегливі студенти із року в рік не втрачають можливості скористатись цим шансом поглибити свої знання та розширити кругозір, маючи можливість на власному досвіді відчути особливості іншої системи організації вищої освіти.

Протягом осіннього семестру цього навчального року дві студентки факультету математики та інформаційних технологій Ганна Курбет на Анна Прилипко навчалися за програмою академічної мобільності Mobility Direct Program у одному з найкращих університетів Польщі – на факультеті математики та інформатики Лодзинського університету. Увесь семестр вони мали можливість відвідувати лекції кращих викладачів Лодзинського університету, обирати цікаві професійні дисципліни (Computer Aided Calculations, Introduction to Programming, IT Work Environment, Advanced Programming Techniques), брати участь у студентському житті європейського вишу і відчути себе частиною великої студентської спільноти. Протягом навчання студентки факультету показали гарні результати і на високому рівні представили Alma Mater, що спонукає наших європейських партнерів поглиблювати співпрацю у академічній сфері.

Якщо студент є цілеспрямованим та компетентним, факультет математики та Університет у цілому пропонує широкий вибір програм стажування та академічної мобільності. Участь у такій програмі сьогодні – це не лише цікава пригода, а й інвестиція молодої людини у власне майбутнє.

Терменжи Д.Є., доцент кафедри
прикладної механіки і комп’ютерних технологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас