Виберіть сторінку

ХVІ міжобласна науково-практична конференція «Психосоматика: мультидисциплінарний підхід»

ХVІ міжобласна науково-практична конференція «Психосоматика: мультидисциплінарний підхід»

11-12 квітня 2018 року студенти та співробітники кафедри психології ДонНУ імені Василя Стуса взяли участь у ХVІ міжобласній науково-практичній конференції «Психосоматика: мультидисциплінарний підхід», яка відбулась на базі КЗ «Вінницької обласної психоневрологічної лікарні імені академіка О. І. Ющенка».

У перший день на пленарному засіданні були представлені доповіді актуальні до проблем сьогодення, зокрема висвітлювалися проблеми фармакотерапії при психічних та психосоматичних захворюваннях та шляхів оптимізації лікування

психічних та психосоматичних розладів. Доповіді учасників конференції стосувалися проблем діагностики та лікування таких захворювань як: психосоматичні розлади у пацієнтів з різними патологіями, шизофренія, депресії, суїцидальна поведінка, цереброваскулярна патологія, афективні розлади тощо.

У другий день конференції на пленарному засіданні було представлено низку актуальних доповідей в галузі медичної психології, серед яких сумісна доповідь викладачів кафедри психології ДонНУ імені Василя Стуса професора О. В. Бацилєвої та доцента І. В. Пузь на тему «Психогенне безпліддя як психосоматична проблема». Також під час роботи конференції було організовано семінар-дискусію «Медико-психологічний супровід учасників АТО та членів їх сімей», психотерапевтичні майстер-класи та стендові доповіді.

Активну участь у конференції у ролі слухачів та учасників майстер-класів взяли студенти другого курсу СО «Бакалавр» та першого курсу СО «Магістр» кафедри психології ДонНУ імені Василя Стуса, а також завідувач навчальною лабораторією Т. А. Калашнік та лаборант І. М. Гресько. Під час роботи конференції було отримано багато актуальної інформації щодо сучасних наукових та практичних досягнень в галузі психіатрії, психосоматики, лікувальної та підтримуючої психотерапії та психологічної теорії і практики в цілому.

Дякуємо організаторам конференції за унікальну можливість професійного спілкування та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю!

Архіви

Приєднуйтеся до нас