Виберіть сторінку

Спортивний жовтень ДонНУ імені Василя Стуса

Спортивний жовтень ДонНУ імені Василя Стуса

Спорт і молодь – поняття нероздільні, саме тому колектив нашого Університету живе за принципом: «Для успішної людини – здорові дух і тіло!». Ця формула втілює ідею всебічно розвиненої особистості, у якій фізична досконалість органічно поєднується з високим рівнем інтелектуально-духовного розвитку.

У жовтні під керівництвом колективу кафедри фізичного виховання і спорту стартувала Спартакіада ДонНУ імені Василя Стуса. Першими, хто вступив у боротьбу, стали шахісти. Саме вони 9 жовтня 2018 року відкрили сезон. Ігри проходили одночасно на дев’яти дошках. Кожна партія була сповнена захоплюючих і цікавих моментів. А переможцем по праву стала команда факультету математики та інформаційних технологій, до складу якої ввійшли Гронська Марія, Лукіянчук Владислав, Барго Марк. Друге місце в завзятій і наполегливій боротьбі поділили команди економічного (Гезгін Айлін, Морозов Владислав, Пелехацький Дмитро) та фізико-технічного (Журавель Аліна, Бушменьов Владислав, Гарбар Дмитро) факультетів. Третіми цьогоріч стали студенти ННІ хімії: Якута Петро, Ліпенко Дмитро, Лисенкова Лариса та Андрєєв Олексій. Ще дві команди не змогли виявити кращого, тож в результаті четверте місце поділили між собою команди факультету іноземних мов та філологічного факультету. П’ятими в цих змаганнях стали представники юридичного факультету.

За високий рівень професіоналізму в суддівстві змагань колектив кафедри фізичного виховання і спорту висловлює подяку студентці 3 курсу економічного факультету Гезгін Айлін.

За результатами змагань було створено команду ДонНУ імені Василя Стуса для участі в обласному шаховому турнірі за програмою XIV літньої Універсіади Вінниччини серед закладів вищої освіти. Нашу збірну команду представляли: Гезгін Айлін – економічний факультет, Журавель Аліна та Бушменьов Владислав –  фізико-технічний факультет, Лукіянчук Владислав, Барго Марк – факультет математики та ІТ.

Упродовж двох днів 16 і 17 жовтня наші майстри чорно-білої дошки впевнено крокували до перемоги: вони красиво виграли у студентів Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова (наших затятих суперників), інших суперників, але з гідністю програли студентам Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського і стали другими. Юнаки та дівчата, ми вами пишаємося!

Уперше спробували свою вдачу наші стусівці в студентському міському заході «Козацькі розваги», що був присвячений Дню українського козацтва. 11 жовтня богатирі з економічного факультету посіли призові місця в таких видах змагань: «Закинь колоду» (Безсмертний Михайло) – друге місце; «Перетягування канату» – третє (дякуємо Безсмертному Михайлу, Цішковському Вадиму та Бойку Роману). Також висловлюємо подяку Бондарчуку Вадиму та чарівним дівчатам Якубич Катерині та Іваненко Оксані (Факультет математики та ІТ), Грицик Діані (Історичний факультет) за участь у спортивному житті університету!

Університетський рух до спортивного життя продовжили юнаки перших курсів, які в п’ятницю, 19 жовтня, на території Центрального міського стадіону провели футбольний турнір.  Переможцем наших змагань стала збірна команда економічного  та філологічного  факультетів. Друге місце виборола команда математичного факультету, третіми стали студенти юридичного факультету.

Хлопці – справжні молодці, грали зосереджено і з великим азартом. У кожній грі було багато захоплюючих і цікавих моментів. У гострі моменти гри особливо яскраво проявлялась сила характеру кожного гравця.

Окремо хотілося б висловити подяку адміністрації філологічного факультету, яка допомогла в організації та проведенні змагань. Колектив кафедри фізичного виховання і спорту також висловлює подяку суддівській команді: Долинному Сергію, Єрмольєву Ярославу, Бортуну Богдану –студентам 2 курсу СО «Магістр» філологічного факультету за професійне суддівство змагань.

Від щирого серця вітаємо переможців, призерів та наших кращих студентів! Дякуємо вам за ваш талант, працьовитість, уміння красиво грати і з гідністю перемагати!

Висловлюємо  подяку всім спортсменам і вболівальникам за активну участь у спортивному житті університету. Спорт – це найкраща частина нашого життя, яку ми проживаємо разом з вами!

Архіви

Приєднуйтеся до нас