Виберіть сторінку

Студентки економічного факультету взяли участь у Київському міжнародному економічному форумі

Студентки економічного факультету взяли участь у Київському міжнародному економічному форумі

З 2014 року у столиці України щорічно проводиться Київський міжнародний економічний форум, де збираються відомі економісти, міжнародні експерти, успішні бізнесмени та реформатори з усього світу, щоб обговорити сучасний стан економіки та розробити стратегію її реформування. Вона, частіше за все, ґрунтується на нових підходах до освіти, розвитку науки та пріоритетних галузей. Особливістю Форуму 2018 року є те, що у ньому взяли участь близько 110 спікерів із 30 країн світу та 2010 учасників. Основною метою заходу було обговорення перспектив розвитку української та глобальної економіки, бізнесу, підприємництва, їх впливу на політику і суспільство та обмін контактами для подальшої співпраці.

Цьогорічний Форум відбувався 18-19 жовтня у Конгресно-виставковому комплексі «Парковий». Активні студентки економічного факультету спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Карина Горкун та Катерина Барткова взяли участь у Форумі. Квитки вони отримали як переможці конкурсу економічних статей від Української асоціації Римського клубу, які були написані під керівництвом доцента кафедри міжнародних економічних відносин, кандидата економічних наук Лариси Геворгівни Саркісян.

В урочистому відкритті Форуму взяв участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він розповів учасникам зібрання про стан сучасної економіки України та перспективи її розвитку. Потім відбулося пленарне засідання на тему «Епоха зміни парадигм», де британський журналіст Нік Гоуінг обговорив зі спікерами швидкість запровадження інновацій та зростання технічних можливостей.  Учасники Форуму мали змогу взяти участь у різних секційних засіданнях. Нашим студенткам вдалося відвідати такі секції: «Торгові війни та їх вплив на світову економіку» з Еммою Турос, «Майбутнє конкурентноспроможності» з Володимиром Панченком, «Лідерство як шлях до успіху» з Олександром Усиком, «Трансформація корпорацій» з Лорен Грехем, «Цифрова трансформація банківської системи» з Рене Фрідман та «Міжнародний бізнес» з Миколою Тимощуком.

Студентки поспілкувалися з видатними світовими діячами, засновниками ТНК, віце-президентами компаній та успішними бізнесменами. На обговореннях були присутні представники різних міжнародних організацій, які поділилися основними тенденціями розвитку економіки, провідних галузей, інновацій та власним досвідом на прикладі бізнес-кейсів.

Другий день був не менш насиченим і цікавим. Він розпочався з панельних дискусій, учасники яких обговорили нові технології штучного інтелекту, інвестиційний клімат та глобальну конкуренцію і нових лідерів у інформаційному світі. На Форумі було представлено безліч локацій із різними інтерактивами. Карина Горкун взяла участь у одній з них, присвяченій актуальній темі «Секрети підприємців: як невдачі допомагають досягти успіху», і за вдале формулювання питань отримала подарунок – книгу «Біографія Стіва Джобса» з автографами та побажаннями від підприємців. Заключними темами Форуму стали: «Інвестиції у турбулентному світі» з Віталієм Антоновим, «Цифрова трансформація в промисловості» та «Індустрія Х.0: розумний бізнес, розумні активи, розумні сервіси» з Андрієм Цимбалом. Отримавши багато корисної і актуальної інформації, студентки повернулися до рідної Alma Mater, де поділилися своїми враженнями та здобутими знаннями зі своїми одногрупниками.

Таким чином, Київський міжнародний економічний Форум – це провідна міжнародна дискусійна платформа, учасники якої формують новітню стратегію технологічної, соціальної та економічної модернізації України, обговорюють перспективи розвитку глобальної економіки з подальшою співпрацею між підприємцями різних країн світу. Наші студентки отримали багато цікавої та корисної інформації, перспективні знайомства та позитивні враження від подорожі, і тепер вони знову готові підкорювати нові професійні і наукові вершини.

Карина Горкун,
студентка 2 курсу освітньої програми «Міжнародний бізнес»

Архіви

Приєднуйтеся до нас