Виберіть сторінку

Мовно-літературний творчий конкурс імені Тараса Шевченка в Університеті

Мовно-літературний творчий конкурс  імені Тараса Шевченка в Університеті

З метою вшанування багатогранного творчого доробку Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої учнівської та студентської молоді, розвитку її здібностей, виховання шанобливого ставлення до мови і традицій українського народу, підвищення рівня мовленнєвої культури Міністерство освіти і науки України вже десять років поспіль організовує проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Цього року урочистості з нагоди Х Міжнародного мовно-літературного творчого конкурсу відбудуться 10 жовтня в м. Житомир. У цей день у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса розпочнеться університетський тур Шевченківського конкурсу. Студенти, які здобувають у ньому перемогу, беруть участь в обласному турі Шевченківського конкурсу, а переможці фінального етапу отримують стипендію Президента України. Студентка філологічного факультету Ольга Григоренко таку стипендію виборола в 2017 році.

Згідно з Положенням про Конкурс, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 №571, всі загальноосвітні, професійно-технічні та вищі навчальні заклади України беруть участь у творчих випробуваннях, які відзначаються різним рівнем складності – залежно від віку та напряму навчання його учасників. В Університеті буде виокремлено групу філологів та студентів нефілологічних спеціальностей, відповідно до цих груп і будуть запропоновані творчі завдання для учасників. Найбільш складні – для філологів, які вивчають доробок Кобзаря, легші – для студентів усіх інших спеціальностей.

Учасники конкурсу мають продемонструвати здатність до критичного мислення, фахового аналізу мовно-літературного та культурно-історичного матеріалу, творчі здібності, належне володіння художнім словом, грамотність,

що дасть можливість віднайти майбутніх поетів, прозаїків, літературознавців, мовознавців, журналістів. Хочу звернути увагу всіх учасників конкурсу, що члени журі перевіряють роботи зашифрованими, завдяки цьому забезпечується об’єктивність у визначенні переможців.

Від імені організаторів конкурсу і членів журі дозвольте побажати всім учасникам творчого натхнення, розуміння глибини і краси художнього слова, задоволення від власних оригінальних знахідок. Успіхів вам у цьому конкурсі, майбутні літератори, журналісти, громадські діячі, успішні фахівці своєї справи. Чекаємо на вас 10 жовтня о 15-й годині в аудиторіях 424 та 437 за адресою: вул. А. Янгеля, 4.

Голова журі конкурсу В.А. Просалова

Архіви

Приєднуйтеся до нас