Виберіть сторінку

Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених на біологічному факультеті

Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених на біологічному факультеті

На біологічному факультеті Донецького національного університету 7-8 листопада 2018 року пройшла V Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів та молодих вчених «Фундаментальні та прикладні дослідження в біології та екології».

Участь у заході прийняли студенти, аспіранти та молоді вчені з України, Білорусі та Литви: серед них понад двісті учасників з вишів, музеїв та науково-дослідних інститутів Мінська, Каунаса, Києва, Харкова, Львова, Запоріжжя, Івано-Франківська, Яремчого, Черкас, Мелітополю, Умані, Вінниці і Сум.

На відкритті конференції з вітальним словом виступили в.о. декана біологічного факультету Овчинникова Юлія Юріївна, завідувач науково-дослідною частиною університету Радіо Сергій Вікторович та завідувач кафедри фізіології та біохімії рослин Приседський Юрій Георгійович.

На пленарному та секційних засіданнях доповідачі представляли результати своїх досліджень в області біофізики, біохімії, екології, біотехнологій, фізіології людини і тварин, молекулярної біології фітоценології, орнітології, фізіології та біохімії рослин та альгології. Наукові дискусії проходили у доброзичливій атмосфері, кожній доповіді студентів та молодих науковців було приділено пильну увагу з боку учасників та членів оргкомітету. В стінах університету українською, англійською та російською мовами доповідалися передові експериментальні результати, що стануть основою для вирішення нових актуальних завдань вітчизняної та світової науки.

Паралельно із секційними засіданнями проходила стратегічна сесія для вчителів шкіл «Підготовка учнів до МАН та предметних олімпіад з біології та екології: проблеми та перспективи», учасниками якої стали представники шкіл Вінниці та області, біологічного факультету та кафедри педагогіки та управління освітою ДонНУ імені Василя Стуса, а також Вінницького державного педагогічного університету та Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

Щиро дякуємо учасникам конференції та членам оргкомітету за визначний внесок в організацію наукового заходу на високому рівні. Висловлюємо сподівання на плідну співпрацю та проведення нових наукових конференцій у майбутньому.

 

Архіви

Приєднуйтеся до нас