Виберіть сторінку

Міжнародний день числа Пі

Міжнародний день числа Пі

14 березня, у світі відзначають Міжнародний день числа Пі. Число Пі – це математична постійна, рівна відношенню довжини кола до її діаметру. Позначається буквою грецького алфавіту «π».

Це свято було засноване у 1987 році фізиком з Сан-Франциско Ларрі Шоу, який помітив, що в американській системі запису дат (місяць/число) дата 14 березня – 3/14 – і час 1:59 збігається з першими розрядами числа Пі = 3,14159. З того часу кожен рік люди не байдужі до математики відзначають День числа Пі. Свято впроваджене на математичних факультетах значної кількості вузів у різних країнах.

Приєдналися до святкування й викладачі та студенти Стусівського університету. З нагоди Міжнародного дня числа Пі у читальному залі №2 Наукової бібліотеки ДонНУ імені Василя Стуса відбувся тематичний захід ”Найвідоміша математична константа”. Заступник декана факультету математики та інформаційних технологій Олег Вєтров розповів студентам про історію числа Пі, цікаві факти та традиції, відображення константи у мистецтві, науці та архітектурі.

Цікаво, що цей день співпадає і з днем народження одного з найвидатніших фізиків ХХ століття Альберта Ейншейна. До 140-річчя відомого вченого у бібліотеці можна ознайомитися з книжковою виставкою ”Досягти неможливого…”.

Архіви

Приєднуйтеся до нас