Виберіть сторінку

Студенти факультету іноземних взяли участь у дебатах

Студенти факультету іноземних взяли участь у дебатах

14 березня на факультеті іноземних мов відбулися дебати серед студентів трьох груп 3 курсу на тему: «Покарання дитини: за і проти». Дебати проходили в рамках вивчення дисципліни «Загальна педагогіка», яку забезпечує кафедра педагогіки та управління освітою, читає курс викладач кафедри Л. А. Мартинець.

Для багатьох студентів це перший досвід участі в такій нетрадиційній формі заняття. Відкрила дебати ведуча заходу Янкова Катерина. Дві команди спікерів самостійно визначили своїх учасників. Команда «ЗА» визначилася у наступному складі: Мельник Петро, Бондар Дар’я, Поліщук Анастасія. Відповідно команда «ПРОТИ» склалася з таких учасників: Мокра Тетяна, Драчук Анастасія, Сімощук Наталія.

Під час дебатів команди виявили неабиякий ентузіазм у відстоюванні позиції, захищати яку їм довелося за волею випадку. Як аргументи «ЗА», так і «ПРОТИ» були надзвичайно влучними та базувалися на прикладах власного досвіду, педагогічної думки класиків педагогіки.

Крім того, командам довелося відповідати на запитання глядацької аудиторії, команди-суперника, внаслідок чого зароджувалася полеміка, за якою було цікаво спостерігати. Експертами виступили студенти Головенько Віта, Клименко Артем, Гуменюк Наталя, Данилюк Марія. Студенти оцінили виступи за встановленими критеріями, висловили свою точку зору, аргументували свою позицію. За результатами гри перемогла команда «ЗА».

Викладач Л. А. Мартинець висловила свою авторитетну думку з приводу загальної теми заходу, а також розповіла про враження від самих дебатів, дала цінні настанови на майбутнє.

Зважаючи на досить актуальне та широке коло висвітлених проблемних питань, тема методів виховання особистості потребує подальшого вивчення та обговорення, тому сподіваємось, що в майбутньому кількість глядачів таких заходів буде збільшуватися.

Архіви

Приєднуйтеся до нас