Виберіть сторінку

Політологи – різними дорогами

Політологи – різними дорогами

Кафедра політології та державного управління Донецького національного університету імені Василя Стуса відзначила свій 27 рік з дня заснування. Починаючи з 1992 року, кафедра впевнено зайняла провідні позиції в розвитку вітчизняної політичної науки. Нині кафедра забезпечує підготовку фахівців зі спеціальностей: 052 – Політологія (освітня програма «Прикладна політологія та політичні технології» (СО «Бакалавр»), 052 «Політологія» (освітня програма «Політичне консультування у сфері публічної політики» (СО «Магістр»), 281 «Публічне управління та адміністрування» (освітня програма «Публічна політика та адміністрування» (СО «Магістр»).

Майже 500 випускників спеціальності несуть славу Alma Mater на державній та дипломатичній службах, в органах державної влади та місцевого самоврядування, в медіапросторі та серед політичних технологів, аналітиків, прогнозистів.

Сьогодні, 12 вересня 2019 року, у коворкінгу ДонНУ імені Василя Стуса відбулося святкування Дня Політолога. Захід проходив у форматі політичного ток-шоу під назвою «Покоління без табу». Про історію та традиції святкування Дня Політолога розповіла завідувач кафедри політології та державного управління Олена Чальцева. «Це наша історія, ми будемо зберігати нашу традицію допоки нам вистачить сил, ентузіазму та енергії, заради наших студентів», – наголосила Олена Михайлівна.

До привітань долучився ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Гринюк. Він побажав усім присутнім благ, гараздів та професійної наснаги.

Символічно, що на свято були запрошені два декани, Юрій Теміров – декан факультету історії та міжнародних відносин та Артем Баєв – декан факультету інформаційних та прикладних технологій. Юрій Тешабайович побажав усім причетним успіхів та висловив сподівання на плідну співпрацю. Зі свого боку Артем Вікторович доповнив Юрія Тешабайовича та підкреслив важливість цієї традиції.

На святі також лунали вітання від студентів-магістрів, котрі дякували викладачам та давали мудрі настанови першокурсникам. Сюрпризом для усіх присутніх став пісенний виступ від викладачів. Приємний подарунок також підготували колеги-журналісти, вони презентували гумористичний відеоролик.

Незмінною традицією заходу є урочиста посвята у політологи. Студенти дали клятву на вірність своєму фаху. Цьогорічною родзинкою посвяти стало те, що до неї долучилися й три аспіранти.

Насамкінець – виконання гімну спеціальності, який об’єднує усі покоління політологів у кожній точці країни та поза її межами. У 2005 році Вікторія Братчикова написала слова гімну на музику Кріса Кельмі, який був написаний російською мовою. Символічно, що у 2019 році його вперше заспівали українською за авторством Тетяни Нагорняк, Олени Чальцевої та Анастасії Юрчишиної.

Архіви

Приєднуйтеся до нас