Виберіть сторінку

Ярослава Григошкіна про своє спортивне життя на факультеті іноземних мов

Ярослава Григошкіна про своє спортивне життя на факультеті іноземних мов

Наші дорогі випускники діляться своїми спогадами з університетського життя про своє навчання та захоплення. Кожен випускник не раз пригадує Університет після завершення навчання, бо Alma Mater – це зв’язок на все життя!

Сьогодні найдорожчими моментами зі свого студентства з нами ділиться Григошкіна Ярослава – випускниця факультету іноземних мов ДонНУ імені Василя Стуса, нині доцент кафедри теорії і практики перекладу цього ж факультету, витончена жінка, яка полюбляє спорт.

Моє перше знайомство з університетом відбулося, коли я ще була школяркою: тато привів мене тоді на секцію з тенісу. Заняття проходили у корпусі фізико-технічного факультету університету. Так я вперше побувала в університеті.

Одного разу команду ліцею при ДонНУ запросили на змагання з легкої атлетики. Крос із дистанцією 500 метрів у парку імені Щербакова виявився для мене успішним. За перемогу в цьому змаганні мене назвали «найшвидшою дівчиною в ліцеї».

У студентські роки неодноразово доводилося захищати честь факультету романо-германської філології, на якому я навчалася, на змаганнях з баскетболу, легкої атлетики, бадмінтону, згодом – і кульової стрільби. Таким розмаїттям інтересів завдячую завжди усміхненій Євгенії Миколаївні Карпенко, яка завжди підбадьорювала команду нашого факультету. «Найсмачніші» спогади лишилися в мене від гри в баскетбол, адже за перемогу з-поміж інших команд університету факультет «нагороджував» чудовими смаколиками, а за фінальну гру – величезним тортом із біло-рожевими фігурками та надписом «Команда ФРГФ».

Незабутні враження лишилися від періоду навчання, адже це був час не лише підготовки до семінарів та практичних занять із чималою чергою у читальній залі, що знаходилася на історичному факультеті, а й період спілкування з друзями. Згадую, як доводилося готуватися до доповідей на конференціях, готувати тези під керівництвом вимогливого Володимира Дмитровича Каліущенка. Це був час нових знайомств, захопливого спілкування і водночас неочікуваного випробування на міцність.

Одного разу разом із майстром спорту з плавання Марією Рябцевою ми прочитали оголошення про організацію походу у Крим… Відтоді туристичні походи на травневі свята стали для нас правилом. У випробуваннях перевірялися друзі на міцність і надійність.

Спілкувалась Анастасія Саржевська

Архіви

Приєднуйтеся до нас