Виберіть сторінку

Надійний партнер для громади, влади та бізнесу – не просто одне зі стратегічних завдань діяльності ДонНУ імені Василя Стуса, а реальні проекти та реальні результати

Надійний партнер для громади, влади та бізнесу – не просто одне зі стратегічних завдань діяльності ДонНУ імені Василя Стуса, а реальні проекти та реальні результати
Другий рік поспіль ДонНУ імені Василя Стуса стає партнером для громадських організацій, що беруть участь у конкурсі з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2019 році за рахунок обласного бюджету.

На розгляд Конкурсної комісії з представників Вінницької обласної державної адміністрації та інститутів громадянського суспільства було представлено п’ять проектів, партнером яких є наш Університет. Ці проекти надзвичайно різноманітні за своїм спрямуванням: до традиційних освітніх та аналітичних проектів додались соціальні та соціологічні проекти.

«Форум Успішних» – проект ГО «Асоціація студентів та випускників ДонНУ» покликаний об’єднати на одному майданчику наймолодших та найкращих представників громади поспілкуватись з успішними людьми Вінницької області, обмінятись думками та баченням щодо майбутнього розвитку Вінницького регіону, спонукати найталановитіших школярів навчатися, жити та працювати у своєму регіоні для своєї громади.

«Дослідження ставлення та готовності молоді до підприємницької діяльності» – проект ГО «Академія Успіху», що маю на меті дослідження тенденцій та перспектив розвитку молодіжного малого і середнього підприємництва у Вінницькій області. Через проведення комплексного соціологічного дослідження з питань поточного стану та перспектив розвитку молодіжного підприємництва в регіоні результатом проекту стане розробка комплексу заходів з питань розширення можливостей залучення молоді до підприємництва.

«ІІІ Всеукраїнська школа публічної політики та адміністрування» – освітній проект ГО «Центр «ДІАЛОГ», який акумулює весь успішний досвід двох попередніх шкіл та підвищить управлінський рівень керівників департаментів Вінницької обласної державної адміністрації у тенденціях кращих практик «Good Governance» під менторством кращих експертів з усіх куточків України. У 2018 році саме завдяки підтримці Вінницької обласної Ради та Вінницької обласної державної адміністрації була реалізована ІІ Всеукраїнська школа публічної політики та адміністрування, випускниками якої стали 23 голів районних державних адміністрацій Вінницької області.

«Медіа-аудит Вінницької ОДА: стан та перспективи удосконалення інформаційної політики – регіональний вимір» – продовження проекту ГО «Центр «ДІАЛОГ» з медіа-аудиту «Специфіка інформаційної присутності Вінницької області та Вінницької обласної державної адміністрації в національному та регіональному медіа-середовищі: стан і перспективи вдосконалення інформаційної політики», що проводився за підтримки Вінницької обласної ради та Вінницької обласної державної адміністрації. Дослідження специфіки інформаційної присутності Вінницької ОДА (у т.ч. її керівництва) у регіональному медіа-просторі за 6 місяців (жовтень 2018 – квітень 2019 р.) та визначення ключових образів, з якими вони асоціюються у внутрішньому інформаційному середовищі, дозволить сформувати дієві рекомендації щодо коригування інформаційної політики.

«Розробка моделі державних комунікацій Вінницької ОДА: регіональний вимір» – ще один аналітичний проект ГО «Центр «ДІАЛОГ». Команда проекту прагне сформувати інноваційну модель державних комунікацій на обласному рівні через проведення низки фокус-груп та воркошопів з представниками обласної та районної влади, провідними журналістами регіону.

Варто зазначити, що у 2018 році ГО «Центр «ДІАЛОГ» у партнерстві з провідними науковцями і експертами ДонНУ імені Василя Стуса реалізував два аналітичних проекти. З результатами цих проектів можна ознайомитись за посиланням: http://www.centerdialog.org/p/blog-page_31.html

Щиро бажаємо нашим партнерам – інститутам громадянського суспільства – отримати підтримку обласної влади та разом успішно реалізувати суспільно корисні проекти на благо громади Вінниччини!

Архіви

Приєднуйтеся до нас