Виберіть сторінку

День людини з синдромом Дауна

День людини з синдромом Дауна

21 березня в усьому світі відзначають День людини з синдромом Дауна. 21 число третього місяця року обрали невипадково: цей синдром – це генетична аномалія, пов’язана з наявністю в клітинах людини додаткової третьої хромосоми у 21-ій парі.

Започаткували таку традицію ще 2006 року. А в грудні 2011-го року Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати цей день усім державам і міжнародним організаціям, щоб підвищити рівень інформованості суспільства про синдром і звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції у суспільстві людей з ним. Аби привернути увагу до інакшості, однак не меншовартості людей із синдромом Дауна, по всьому світу в цей день проходить акція LOTS OF SOCKS.

Долучитися до неї просто: треба вдягнути різнокольорові, непарні чи просто яскраві шкарпетки. Таким чином ви продемонструєте свою солідарність з людьми з непарною третьою хромосомою й водночас звернете на себе увагу перехожих, зрозумієте, як це – бути не таким, як більшість. А якщо хтось запитає вас про шкарпетки, ви зможете розповісти про цю акцію та сам синдром.

Отож, запрошуємо всю Стусівську родину приєднатися до важливої акції! Вдягайте свої кольорові шкарпетки, фотографуйтеся та використовуйте хештег #lotsofsocks.

Архіви

Приєднуйтеся до нас