Виберіть сторінку

Стартували ХІХ Всеукраїнські змагання з господарського права та процесу імені професора Сергія Захаровича Михайліна

Стартували ХІХ Всеукраїнські змагання з господарського права та процесу імені професора Сергія Захаровича Михайліна

22 березня у Господарському суді Вінницької області стартували ХІХ Всеукраїнські змагання з господарського права та процесу імені професора Сергія Захаровича Михайліна. Проведення таких студентських змагань вже стало доброю традицією для юридичного факультету та кафедри господарського права Донецького національного університету імені Василя Стуса.

У змаганнях взяло участь 14 команд із ЗВО Вінниці та всієї України. Цьогоріч студенти виявили неабиякий інтерес до змагань, адже вони дають можливість підійти ближче до своєї майбутньої професії, відчути себе серед юридичної спільноти України!

Офіційна церемонія відкриття ХІХ Всеукраїнських змагань з господарського права та процесу імені професора С. З. Михайліна розпочалася з вітального слова в. о. декана юридичного факультету, академіка НАПрН України, доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України Антоніни Бобкової. Вона привітала учасників змагань та наголосила: «Вже в 19-те ми проводимо Всеукраїнські змагання з господарського права та процесу імені професора С. З. Михайліна. Був час, коли ми єдині проводили такі змагання в Україні. Впевнена, що набутий під час цих змагань досвід стане поштовхом для ваших нових здобутків і перемог, допоможе віднайти ту омріяну стезю у нашій чудовій професії». Антоніна Григоріївна акцентувала увагу гостей та учасників заходу на знаковості постаті Сергія Захаровича Михайліна у розвитку господарського права України: «Сергій Михайлін – це людина, яка пройшла досить складний шлях у житті, починаючи від льотчика-винищувача до студента юридичного факультету, а згодом працівника прокуратури. Починаючи з 50-их років Сергій Захарович пов’язав своє життя з Донецьком, почав займатися господарською діяльністю і господарським правом. Він є представником першої плеяди тих науковців-класиків, які відроджували господарське право, починаючи від 50-их років і до останнього дня свого життя. Сергій Захарович Михайлін був одним із фундаторів економіко-правового факультету нашого Університету. Саме завдяки йому стало можливим створення факультету і кафедри господарського права». Також Антоніна Бобкова передала привітання від ректора Донецького національного університету імені Василя Стуса, доктора юридичних наук, професора, Залуженого юриста України Роман Гринюка: «Багато років юридичний факультет ДонНУ імені Василя Стуса успішно проводить цей захід і вже четвертий рік поспіль у місті Вінниця – сучасному культурному центрі нашої держави. Інтерес студентів до змагань є яскравим свідчення того, що в нашій країні є талановита активна молодь, яка рухається вперед, прагне до нових знань і досвіду. Змагання у формі імітованого судового процесу для студентів – це ефективний спосіб отримати професійні навички, відчути себе у колі юридичної спільноти, спробувати свої сили на професійному рівні. Бажаю усім присутнім учасникам і гостям змагань професійних надбань, яскравої самореалізації та творчого натхнення!»

До вітань приєднався і Федір Колбасов – Голова Господарського суду Вінницької області: «Хочу висловити велику подяку колективу юридичного факультету ДонНУ імені Василя Стуса. Саме завдяки вам на базі Господарського суду Вінницької області уже не перший рік проводяться ці змагання. Найголовнішим є те, що ми, судді, черпаємо від вас, учасників, знання, точки зору, які варті уваги у багатьох позиціях, ви відкриваєте щось нове для нас. Хочу привітати усіх учасників Всеукраїнських змагань з господарського права та процесу імені професора С. З. Михайліна і побажати вам успіху та перемоги, адже перемагають найкращі!»

В. о. завідувача кафедри господарського права юридичного факультету, кандидат юридичних наук, доцент Юлія Павлюченко підкреслила: «Вітаю усіх учасників, розумну, талановиту, впевнену, сміливу молодь, яка зробила правильний вибір: подивитися Вінницю і показати себе, набути нового досвіду, накопичити враження, випробувати свої сили. Вітаю співорганізатора цих змагань, Господарський суд Вінницької області, всіх представників, які мають здорову долю авантюризму і радо погоджуються на наші ідеї, адже це не перший захід, який ми поводимо разом. Вітаю і дуже дякую нашим партнерам, які цінні для нас своєю довірою, підтримкою, професійністю, відкритістю і готовністю підтримати юридичний факультет, зокрема кафедру господарського права, в її починаннях».

По завершенню офіційної церемонії відкриття відбулося жеребкування та визначення правових статусів команд. Наразі учасники змагань у складі своїх команд представляють позицію позивача та відповідача у залі суду та змагаються за перемогу.

Тож бажаємо кожній команді віри у себе, свої сили, наснаги та відстоювання своєї позиції, приємних вражень, задоволення від обраної спеціальності та можливостей, які вона дає кожному, хто прагне стати елітою юридичної спільноти України.

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас