Виберіть сторінку

Нарада-семінар з підготовки та організації освітньої діяльності у новому навчальному році

Нарада-семінар з підготовки та організації освітньої діяльності у новому навчальному році

20 серпня, у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулася нарада-семінар деканів факультетів, завідувачів кафедр, їх заступників щодо підготовки та організації освітньої діяльності у новому навчальному році.

Розпочала нараду проректор з науково-педагогічної роботи, стратегічного розвитку та інновацій Стусівського університету Тетяна Нагорняк із оголошення порядку денного та вступної доповіді щодо якості вищої освіти. Увагу учасників семінару було зосереджено на таких позиціях якості вищої освіти: що значить відповідати вимогам суспільства; як виміряти рівень конкурентоздатності результатів навчання випускників; як вимірювати якість вищої освіти відповідно до стандартів та принципів ЄПВО; пріоритети – 2020; компетентності – 2025; професії майбутнього.

Завідувачка кафедри фінансів та банківської справи Донецького національного університету імені Василя Стуса, доктор економічних наук, доцент, Олександра Лактіонова поділилася позитивним кейсом стратегічного планування та на прикладі кафедри ФБСС продемонструвала етапи реалізації стратегічних завдань у 2019 – 2022 рр.

Наступним спікером була відповідальний секретар приймальної комісії Донецького національного університету імені Василя Стуса Юля Окуньовська, вона проінформувала про перебіг вступної кампанії та статистику кількості зарахованих вступників як серед переміщених ЗВО, так і серед ЗВО у м. Вінниця. ДонНУ імені Василя Стуса вкотре підтверджує свої лідерські позиції як у регіоні, так і серед переміщених ЗВО.

Про якість науково-педагогічного складу працівників та особливості прийому на роботу розповіла начальник відділу кадрів Наталя Горелова. У свою чергу, завідувач навчального відділу Оксана Євтухова окреслила принципи розподілу навантаження викладачів кафедр та організацію навчального процесу.

Директор освітньо-практичного центру інноватики та стратегічного розвитку, Юлія Пачос, доповіла про результати опитування стулдентів щодо якості викладання навчальних дисциплін за результатами літньої сесії 2018 – 2019 н.р. А також було презентовано тренінговий курс підвищення кваліфікації для викладачів «Майстерня «Teaching Art».

Зі свого боку, в.о. директора навчально-практичного центру кар’єри та професійного зростання Вікторія Копельчук акцентувала увагу на оцінюванні результатів навчання випускниками та перспективах проходження підвищення кваліфікації викладачами.

Проректор з наукової роботи Ілля Хаджинов доповів про науково складову підготовки до організації освітньої діяльності у новому навчального році та важливість використання викладачами Google Академії задля індексування наукових публікацій всіх форматів і дисциплін. Крім того, були окреслені ключові моменти захисту кандидатських та докторських дисертацій відповідно до нових вимог.

Із завершальним словом виступив ректор Донецького національного університету імені Василя Стуса Роман Гринюк, наголосивши на важливості підтримки рівня якості вищої освіти, ході цьогорічної вступної кампанії та майбутніх викликах, які стоять перед Стусівським університетом.

2019 – 2020 н.р. у ДонНУ імені Василя Стуса пройде під гаслом «Якість як пріоритет і результат діяльності кожного»!

Архіви

Приєднуйтеся до нас