Виберіть сторінку

У Стусівському університеті стартував ІІ етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

У Стусівському університеті стартував ІІ етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

На філологічному факультеті Донецького національного університету імені Василя Стуса урочисто відкрили ІІ етап Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Серед учасників конкурсу: студенти філологічних та нефілологічних спеціальностей Стусівського університету.

У відкритті конкурсу взяли участь викладачі кафедри теорії та історії української і світової літератури філологічного факультету: Віра Андріївна Просалова, Ніна Миколаївна Урсані та Ольга Василівна Пуніна. З вітальним словом до учасників конкурсу звернулася Віра Просалова, яка привітала конкурсантів та побажала їм натхнення і перемоги.

Приємним сюрпризом для учасників конкурсу стало майстерне виконання студентками 3 курсу філологічного факультету Катериною Бондар та Марією Попович музичної композиції «Журавлі». Дівчата надихнули конкурсантів на позитив, креативні ідеї та творчі задуми.

Віра Андріївна наголосила на символічності місця проведення конкурсу, адже цьогоріч ІІ етап був вперше проведений у корпусі на Янгеля. Вона констатувала, що кількість учасників щороку зростає, а студенти Стусівського університету стають переможцями обласних і фінальних етапів конкурсу: «Дуже приємно відзначити, що з-поміж наших студентів є переможці не лише університетського, а й обласного етапу. Минулого року Ганна Степова стала переможцем обласного етапу конкурсу. Варто згадати і переможців фінальних етапів конкурсу: студентів-філологів Євгенію Гасай та Ольгу Григоренко».

Віра Андріївна переконана, що Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка дає можливість студентам розкрити свої таланти, знайти себе та продемонструвати майстерне володіння словом.

Варто заначити, що переможці фінального етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка будуть отримувати стипендію Президента України впродовж наступного навчального року.

Тож бажаємо конкурсантам творчого натхнення та перемоги!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас