Виберіть сторінку

Всеукраїнська науково-практична конференція «Правове забезпечення соціально-економічного розвитку: стан та перспективи»

Всеукраїнська науково-практична конференція «Правове забезпечення соціально-економічного розвитку: стан та перспективи»

На базі Господарського суду Вінницької області 11 жовтня відбулося урочисте відкриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Правове забезпечення соціально-економічного розвитку: стан та перспективи», присвяченої 35-річчю кафедри господарського права юридичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса.

На конференцію завітали провідні науковці, висококваліфіковані фахівці з господарського права з 10 областей України, представники 15 закладів вищої освіти України.

Першою мала честь відкрити конференцію в.о. декана юридичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса, академік НАПрН України, професор, доктор юридичних наук, Заслужений юрист України Антоніна Григорїівна Бобкова. Вона наголосила: «Традиційно ми проводимо конференцію, присвячену ювілею кафедри господарського права та проблемам, якими опікується кафедра, а саме: проблемам господарського, екологічного, аграрного та земельного права, господарського процесу».

До привітань учасникам конференції приєдналася перший проректор, доктор політичних наук, професор Тетяна Леонтіївна Нагорняк. Вона подякувала голові Господарського суду Вінницької області за сприяння, плідну співпрацю та гостинність. Окремі слова подяки Тетяна Леонтіївна висловила голові оргкомітету конференції Антоніні Григоріївні Бобковій за вагомий внесок у розвиток наукової школи господарського права України: «Завдяки Вашій плідній роботі юридичний факультет Стусівського університету став одним з лідерів правової освіти в Україні». Перший проректор також звернулася до учасників конференції: «Я вірю в те, що така команда однодумців, яка сьогодні зібралася, визнає тренди юридичної освіти і розуміє, куди потрібно рухатися, починаючи з нового покоління фахівців-юристів. Конференція – це майданчик для обговорення, плідна комунікація, кращі практики, креатив та критичне мислення».

З вітальним словом до організаторів та учасників конференції звернувся голова Господарського суду Вінницької області Федір Федорович Колбасов: «Прийміть щирі вітання від колективу Господарського суду Вінницької області та від мене особисто з нагоди відкриття ювілейної конференції. Сподіваюсь, що ця конференція здійснить більш значний поштовх у світлі господарського права. Саме з вашою допомогою ми доведемо, що господарська система сьогодні вкрай потрібна».

Наразі конференція продовжує свою роботу за наступними секційними напрямами:

– Правове забезпечення соціально-економічного зростання;

– Оновлення господарського та господарсько-процесуального законодавства;

– Правове забезпечення розвитку земельних, аграрних, екологічних та природоресурсних відносин;

– Сучасні методики викладання юридичних дисциплін соціально-економічного спрямування.

Також у межах конференції відбудеться панельна дискусія за темою «Перспективи та шляхи оновлення господарського законодавства».

Бажаємо учасникам Всеукраїнської науково-практичної конференції «Правове забезпечення соціально-економічного розвитку: стан та перспективи» творчої наснаги, плідної роботи, жвавих дискусій у питаннях розвитку господарського права в умовах сучасності.

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас