Виберіть сторінку

«Найрозумніший першокурсник 2019»: знання у дії

«Найрозумніший першокурсник 2019»: знання у дії

Сьогодні на економічному факультеті Донецького національного університету імені Василя Стуса відбулось інтелектуальне змагання серед студентів «Найрозумніший першокурсник 2019».

Перші тури проходили у формі вікторини, за результатами якої «відсіювали» тих, хто набрав найменшу кількість балів. Тематика запитань була досить різноманітною: були завдання з біології, математики, географії та інших галузей науки.

Випробування, до якого пройшло шість студентів, складалося з 12 категорій: музика, релігія, географія, історія, країни, біологія, література, міфологія, кіно, спорт, математика та секретна категорія, з яких кожен учасник мав обрати дві і дати якнайбільше правильних відповідей за хвилину.

Останній тур мав 28 запитань трьох рівнів складності, за які учасники могли отримати по одному, два чи три бали відповідно. Троє фіналістів по черзі мали сказати свою відповідь всього за 15 секунд.

Своїми враженнями з нами поділився переможець інтелектуального змагання Дмитро Крамаренко: «Я брав участь у подібних конкурсах ще зі школи, та і, взагалі, сам багато читав та дізнавався. Чесно кажучи, у першому турі я на кілька запитань відповів неправильно і думав, що далі вже не пройду, але, на щастя, пройшов аж до фіналу».

Усіх учасників змагання нагородили спеціальними сертифікатами, а фіналістам вручили особливі призи, серед яких були квитки в кіно (їх отримав переможець). Закінчився турнір груповим фото учасників разом із членами журі і чаюванням із солодощами.

Про суддівство конкурсу та свої враження розповідає заступник декана з наукової роботи економічного факультету, доктор економічних наук, професор Ольга Дороніна: «Судити учасників завжди важко: на такі заходи, зазвичай, потрапляють кращі з кращих. Мені дуже імпонує, що студенти спеціалізуються не тільки на тих сферах діяльності або науках, які їм потрібні для навчання, а й є і різностороння підготовка. Також приємно, що деякі спеціальності дали від себе не одного, а навіть двох студентів».

Нагадаємо, конкурс «Найрозумніший першокурсник 2019» на економічному факультеті проводиться вже вдруге в рамках Міжнародної студентської конференції.

Дарія Нишпорська

Архіви

Приєднуйтеся до нас