Виберіть сторінку

Просимо на біс!

Просимо на біс!

На годиннику Міського палацу мистецтв «Зоря» миготять яскраво-червоні цифри 17:00. Усередині напівтемного залу сині і сірі крісла поступово займають глядачі: ті, хто має квитки і ті, хто «зайцем» намагається вмоститись на вільні місця. У холі помітна метушня студентів у різних чудернацьких костюмах: всі щось повторюють, на мить посміхаючись у відповідь знайомим. За мить світло у залі вимкнуть, на сцену вийдуть ведучі і нарешті розпочнеться гала-концерт головного свята студентства ДонНУ імені Василя Стуса «Дебют першокурсника-2019».

Цьогорічна тема – «Твій Всесвіт» об’єднала юридичний  (тема «Час»),  фізико-технічний («Мій Всесвіт –Україна»), економічний («Мій Всесвіт не спить»), філологічний («Всесвіт закляття») факультети, а також факультети інформаційних і прикладних технологій («За межею людяності»), історії та міжнародних відносин («Твій Всесвіт. Відчуй»), іноземних мов («Ціна життя»), хімії, біології і біотехнологій ( «Всесвіт всередині кожного з нас»).

Перед початком своїми думками ділиться третьокурсниця, що допомагала ставити хореографію на новоствореному факультеті інформаційних і прикладних технологій Влада Тарасюк: «Переживання зараз просто неймовірні, сподіваюся, що виграє достойний. Пишаюся тим, що в нас в Університеті є таке свято, – і додає, – найскладніше було зібрати всіх разом на репетиції, але ці 12-годинні репетиції нас усіх дуже здружили».

Зал наповнює темрява. На стіни по боках сцени проектуються відео зльоту космічного корабля, яке супроводжують гучні овації із залу (забігаючи наперед, іноді від потужності оплесків і вигуків факультетів ставатиме лячно за свої барабанні перетинки у вухах). На сцену виходять ведучі. Концерт розпочато.

Сьогодні першокурсники презентують найкращі номери: у проміжках між розстановкою реквізиту на сцені очі розглядають химерного дизайну костюми на танцюристах, у цей час вуха ловлять музичні ритми і змушують підсвідомо притупувати ногами в такт, а від гумористичних номерів ще одна користь – качаються кубики пресу (навіть, якщо до цього там були наслідки кількох жирненьких перекусів).

Час від часу члени жюрі та інші шановані гості підіймаються на сцену для вручення нагород. Номінацій багато – серед них:

  • «Кращий жіночий образ» – фізико-технічний факультет, «Україна»;
  • «Кращий чоловічий образ» – економічний факультет, «Селюк»;
  • «Соло вокал» – фізико-технічний факультет;
  • «Масовий вокал» – факультет хімії, біології і біотехнологій;
  • «Мала хореографія» – факультет історії та міжнародних відносин
  • «Масова хореографія» – факультет інформаційних і прикладних технологій;
  • «Гумористичний жанр» – факультет історії та міжнародних відносин;
  • «СТЕМ» – факультет історії та міжнародних відносин
  • «Розмовний жанр» – юридичний факультет;
  • «Кращий інструментальний номер» – факультет інформаційних і прикладних технологій;
  • «Кращий сценарій та режисура» – економічний факультет;
  • «Краще художнє оформлення» – економічний факультет;
  • «Краща PR-кампанія» – факультет історії та міжнародних відносин;
  • «Краща пісня про Фестиваль» – фізико-технічний факультет.

 Голова студентського самоврядування Юлія Жлобницька, тримаючи інтригу, якій позаздрила б сама Оксана Марченко, оголошує володарів кубку Студради: «Кубок отримує факультет, який мав якісні номери, якісну підготовку та майстерних студентів. І це факультет хімії, біології і біотехнологій!»

Більше того, особливі відзнаки від жюрі отримують учасники: Станіслава Єремієвич, Олег Мельник та Ірина Швець.

Ректор Університету теж має що додати: «Я вперше за 5 років чую таку чисту, класну українську мову. Вона варта особливої нагороди». Він дістає невеличку золотисту статуетку, яку назвав «Оскар ректора» і з гордістю простягає в руки студентам фізико-технічному факультету. Здається, для повного антуражу  не вистачає  лише червоної килимової доріжки.

Непомітно підкрався час головної інтриги…цьогорічними переможцями та володарями кубку «Гран-прі Дебюту першокурсника 2019» стає (барабанний дріб) економічний факультет! Щасливому крику команди на сцені та групи підтримки можна тільки позаздрити.

Ряди концертного залу потроху пустіють – стихає музика. Дебютанти ідуть святкувати завершення фестивалю, а ми, у свою чергу, вітаємо усіх учасників та їхніх наставників з їх першими (та не останніми) перемогами у студентському житті і бажаємо вдалого навчального року та невичерпного натхнення!

Дарія Нишпорська, студентка факультету інформаційних і прикладних технологій

Архіви

Приєднуйтеся до нас