Виберіть сторінку

У Стусівському університеті відбулося чергове засідання ректорату

У Стусівському університеті відбулося чергове засідання ректорату

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося планове засідання ректорату. Роман Гринюк привітав усіх учасників ректорату та оголосив питання насиченого порядку денного.

Про організацію прийому на роботу професорсько-викладацького складу Університету, проблеми та перспективи їх вирішення доповіли завідувач навчального відділу Оксана Євтухова та начальник відділу кадрів Наталя Горелова. Оксана Володимирівна окреслила основні проблеми, з якими стикається професорсько-викладацький склад, запропонувала шляхи їх вирішення та надала відповідні рекомендації. Зокрема, вони стосуються: виконання кадрової стратегії, планування навчального навантаження та перегляду положення про обрання за конкурсом, яке було напрацьовано робочою групою. Наталя Сергіївна акцентувала увагу на процесі написання заяв про прийняття на роботу та типових помилках. Начальник відділу кадрів запропонувала обумовлення чіткого терміну подачі заяв до відділу кадрів кандидатами, а також розміщення на внутрішньому порталі бланку заяв.

Наступним питанням порядку денного стало обговорення стало обговорення стану та перспектив розвитку і використання інформаційно-комунікативних технологій в навчальному та науковому процесах. Директор центру дистанційної освіти та веб-технологій Тетяна Калініченко розповіла про нагальну потребу у доданні інтерактивності у навчальний процес, зважаючи на стрімкий розвиток інтернет-технологій. Тетяна Сергіївна зосередила увагу на навчальній платформі Moodle, яка повинна стати об’єднуючим ланцюжком між викладачами та студентами. Функціонал Moodle включає додаткові можливості як для студентів, так і для викладачів: формування завдань викладачем, можливість спілкування викладач-студент через особисті повідомлення, форум, чат, створення дискусійних форумів, онлайн-тестувань і багато іншого.

Роман Федорович підтримав цю ініціативу та запропонував перейти до розгляду наступного питання.

Про можливості та функції нового відкритого web-сайту «Український індекс наукового цитування» розповів проректор з наукової роботи Ілля Хаджинов. Він підкреслив, що основною функцією цього ресурсу є надання можливостей аналізу загальних тенденцій розвитку наукової діяльності України, ролі і місця окремих учених та установ у розвитку національних наукових шкіл. Також Ілля Васильович акцентував увагу на тому, що наразі сайт працює у тестовому режимі, проводиться наповнення бази даних учених та наукових установ.

Проректор з наукової-педагогічної, соціальної роботи і міжнародної співпраці Тетяна Орєхова та проректор з наукової роботи Ілля Хаджинов доповіли про проєктний підхід до акселерації міжнародної та наукової діяльності в Університеті. Тетяна Вікторівна наголосила на необхідності активізації та стимуляції розвитку проєктної наукової діяльності Стусівського університету та долучення до всесвітнього наукового нетворкінгу. Ілля Васильович констатував, що у ДонНУ імені Василя Стуса нараховується 3 покоління вчених, близько 30 наукових шкіл. Він акцентував увагу на необхідності коригування діяльності наукових шкіл відповідно до вимог світового освітнього простору, окреслив перспективи створення міждисциплінарних наукових груп. Ілля Васильович презентував проєкт рішення про створення інтерактивного каталогу на сайті Університету, запропонував утворити науковий акселератор (проведення спільних звітних сесій, на яких будуть представлені результати діяльності наукових груп), розробити та узгодити з партнерами дорожні карти.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Юля Окуньовська анонсувала проведення Дня відкритих дверей, який відбудеться 30 листопада.

Роман Федорович акцентував увагу членів засідання на підписці на фахові періодичні видання та наголосив на відповідності фахових журналів ліцензійним вимогам.

Ректор Стусівського університету анонсував проведення урочистого засідання Вченої ради, яке відбудеться 28 листопада, та робочого засідання – 2 грудня.

Члени Вченої ради обговорили результати складання здобувачами вищої освіти ЄВІ.

Прес-центр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас