Виберіть сторінку

Стусівський університет – це вибір кращих!

Стусівський університет – це вибір кращих!

Сьогодні в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося урочисте вручення дипломів 395 випускникам-магістрам.

Розпочинаючи урочисту церемонію, ведучі свята підкреслили: «Шановні магістри, ви випускаєтеся у рік, коли ДонНУ імені Василя Стуса виповнюється 83 роки. Це роки підйомів та тяжких випробувань, які тільки зміцнили нас і надали впевненості та незламності духу. Ми пишаємося, що серед наших студентів є три Герої України: Василь Семенович Стус – поет, Володимир Павлович Шевченко – академік, Віктор Сергійович Смирнов – параолімпієць, і велика когорта вчених, вчителів, громадських діячів, економістів, юристів, які формують сьогодення нашої країни. І тепер ви – 395 випускників – наше майбутнє! Ви – люди, від яких залежить, якою стане наша держава».

З вітальним словом до випускників звернувся доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, ректор Стусівського університету Роман Гринюк, який наголосив: «Уже стало доброю традицією на початку календарного року проводити урочисту церемонію вручення дипломів магістрів.  Сьогодні дипломи отримують 395 випускників, і майже кожен четвертий отримує диплом з відзнакою. Всі ви випускники 25 спеціальностей, які навчалися на 36 освітніх програмах. Найбільше фахівців-магістрів ми випускаємо сьогодні за спеціальностями: «Право», «Менеджмент», «Філологія, «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа», «Комп’ютерні науки», «Біологія». Дійсно, випуск для Університету – це надзвичайна подія. Відпускаючи вас, випускників, ми залишаємо добрі спогади про ваші студентські роки і наше повторення у кожному з вас. Ви творите історію нашого Університету. Ви назавжди залишаєтеся важливою частиною Стусівського університету, Стусівської родини, бажаними гостями, партнерами, підтримкою та гордістю Університету. Сьогодні уже 22 випускника і в період навчання в магістратурі працювали і продовжують працювати в Університеті. Ще 37 випускників-магістрів рекомендовані до навчання в аспірантурі. Правду кажуть, ДонНУ імені Василя Стуса – це вибір кращих!» Роман Федорович подякував кращим випускникам Університету за вагомі здобутки у науковій, дослідницькій та соціокультурній сферах. З особливою вдячністю ректор подякував випускника за те, що вони завжди підтримували імідж Університету, прославляли Alma Mater в межах України та за її межами: «Сьогодні ви випускники ДонНУ імені Василя Стуса, ті, хто ставить перед собою великі цілі, хто йде за мрією та перемагає. Нехай отримані сьогодні дипломи магістрів стануть символом того, що цілі досягаються, якщо до них невпинно рухатися, а мрії здійснюються, якщо вірити у себе. В добру путь!»

Найбільш очікуваним моментом церемонії стало урочисте вручення дипломів. За традицією ректор Стусівського університету вручив дипломи кращим випускникам-магістрам, котрі отримали червоні дипломи.

З теплими словами до випускників звернулися декани 8 факультетів, які побажали впевнено йти до своєї мети, підкорювати нові вершини не зупинятися на досягнутому та завжди повертатися про рідну Alma Mater, де їх чекають.

 З трепетними побажаннями звернулися до усіх присутніх магістри юридичного факультету. Лілія Каневська подякувала викладачам за підтримку та безцінні знання: «Шановні викладачі, завдяки вам ми отримали найголовніше – знання світового рівня, і це лише частина того, що ми маємо цінувати і чим маємо пишатися. Дякуємо за вогонь добра і людяності, який ви запалюєте в душах студентів, за розуміння, підтримку й розраду та безмежну віру в наші сили і знання, за життєву мудрість, чуйність та невичерпне терпіння. Нехай сотні весен і зим сяє для вас сонце тепла і любові. Нехай оминають вас і ваші сім’ї спалахи журби. Хай щастя доля стелить килимами. Живіть у мирі і Божій благодаті. І нехай казковий синій птах окриляє вас на нові звершення. Неземний уклін вам за натхненну працю, за вашу мудрість і добро!» Аль Саєд Ахмед Моххамед наголосив: «Перш за все, хотілося б подякувати Університету за ті яскраві емоції, які ми отримали, тому що саме тут ми знайшли нових друзів, провели найкращі роки свого життя. Звичайно, хотілося подякувати нашим викладачам. Усі наше навчання було дуже цікавим, адже наших викладачів можна назвати справжніми професіоналами свої справи. Дякую керівництву Університету за доступність та якість навчання. Хотілося б подякувати деканату за постійну підтримку і увагу та усім працівникам Університету, які піклувалися про нас. Також хочу подякувати батькам,  без вас ми, напевно, не дійшли б до цієї миті, адже саме ви є невід’ємною частиною нашого успіху. Дякую за турботу, підтримку та безцінні знання!»

Олена Топчій

 

Архіви

Приєднуйтеся до нас