Виберіть сторінку

Надія Яворовенко здобула дев’ять дипломів про вищу освіту – рекорд України

Надія Яворовенко здобула дев’ять дипломів про вищу освіту – рекорд України

Серед випускників-магістрів Донецького національного університету імені Василя є рекордсменка України за кількістю дипломів про вищу освіту Надія Яворовенко.

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса вона отримала диплом General МВА (Магістр з бізнес-адміністрування). У загальній кількості це дев’ятий диплом, з них 5 Надія здобула в Україні та 4 у Франції! Нині вінничанка працює в юридичній компанії у Франції.

Надія розповідає, що навчатися спонукало бажання мати цікаву професію та гідну зарплатню, про рекорд вона не думала, проте наполегливо йшла до основної мети.

– Чому Ви обрали Донецький національний університет імені Василя Стуса для здобуття магістра з бізнес-адміністрування, що стало Вашою дев’ятою освітою?

– Я хотіла здобути освіту з англійською мовою викладання. Перебуваючи у Франції, мені, звичайно, було б зручніше отримати МВА на місці, але університети пропонували лише контрактне навчання, вартістю більше 10 000 євро на рік, що для моєї сім’ї було би фінансово складно. З мамою ми проглядали пропозиції вінницьких університетів, зокрема з навчанням англійською мовою. Нам пощастило, що саме Донецький національний університет імені Василя Стуса пропонував таке навчання. Моя група була маленькою – шестеро, серед моїх одногрупників були: єгиптянин, колумбієць, кияни та вінничани. Навчання було 50% українською та 50% англійською мовами. Ми вивчали дисципліни: «International law», «Operational management», «Сommunications», «Financial management» та інші. Я вдячна викладачам, керівництву Університету, методистам та моїм колегам по академічній групі за здобуті знання та корисні знайомства.

 

– Як Вам у Франції допомогли українські дипломи?

– Існує стереотипна думка, що українська освіта та дипломи не визнаються у Європейському Союзі та українці не можуть претендувати на гідні посади в європейських країнах. Диплом – це підтвердження того, що я проходила практику у Франції та в Україні, а це реальні практичні навички, спілкування, закріплення теорії у професійному житті. Без українського диплома бакалавра за освітньою програмою «Право» з відзнакою, що отримала в НАВСУ, я б не змогла навчатися в магістратурі європейського права у Франції. Дуже важливу роль відігравало перехресне навчання, а саме можливість перезараховувати однакові дисципліни між університетами, тому не доводилося здавати декілька разів одні й ті ж дисципліни, зокрема такі як: англійська мова, основи економіки, правознавство, менеджмент, а це заощаджувало час на написання наукової роботи та наукових статей. Уміння писати наукові статті мені стало в нагоді в моїй сьогоднішній роботі в юридичній компанії, де публікація різних юридичних статей є реальною змогою прорекламувати свою компанію та заявити про себе.

 

Довідка. Перелік дипломів Надії Яворовенко:

– Менеджмент (Ecole Universitaire du Management, Франція);

– Управління підприємствами (Université d’Auvergne I, Франція) ;

– Менеджмент організацій (Київський торговельно-економічний університет України);

– Менеджмент готельно-ресторанної справи (Київський торговельно-економічний університет України);

– Диплом бакалавра права з відзнакою (Національна академія внутрішніх справ України);

– Диплом магістра права з відзнакою (Національна академія внутрішніх справ України);

– Перекладач іноземних мов (Université Nice Sophia Antipolis, Франція);

– Європейське право (Institut du Droit, de la Paix et du Développement de l’Université Nice Sophia Antipolis, Франція);

– General МВА з відзнакою у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса.

Підготувала Анастасія Саржевська

Архіви

Приєднуйтеся до нас