Виберіть сторінку

День вшанування учасників бойових дій на території  інших держав 

День вшанування учасників бойових дій на території              інших держав 

Час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому обов’язкущо продемонстрували тисячі синів і дочок Українияким довелося нести нелегку військову службу в 16 країнах світу. 

Подвиги учасників бойових дій  це та велика і велична правда історії, яку не спотворити і не перекреслити жодними змінами у сучасному мінливому світіЦе взірець реального, дієвого патріотизму для кожного свідомого громадянинанаочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу.      

Після здобуттяУкраїноюНезалежності українські військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій. За даними Міністерства оборони України, з 1992 року в міжнародних миротворчих операціях взяли участь майже 40 тисяч військовослужбовців. 

Найбільш масштабною та трагічною була війна в Афганістані, яка тривала 10 роківЧерез горнило тієї війни пройшли 160 тисяч українців, 12 тисяч з них отримали пораненняконтузіїбули скалічені, а 3360 – не повернулися до своїх домівок. Афганська кампанія залишила глибоку невиліковну рану в серцях тих, хто брав участь у бойових діяххто втратив друзівсинів чи батьків. 

Університетська родина ДонНУ імені Василя Стуса дякує воїнам за мужність і витримкубойовий та життєвий досвідсамовідданість і вміння долати труднощі. Ви знаєте справжню ціну війни і миру, усвідомлюючи свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколіньБагато з вас знову стали на захист Батьківщиниборонячи кордони Східної України від російських окупантів. Ви – взірець служіння народу та державі, приклад незборимої сили духу, героїзму та патріотизму. 

Щиро бажаємо вам і вашим родинам міцного здоров’ясімейного затишку, злагоди та благополуччя, добра та мирного неба на головою. 

В глибокий шанобі ми схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто загинуввиконуючи військової обов’язок 

  

З повагою, колектив ДонНУ імені Василя Стуса 

Архіви

Приєднуйтеся до нас