Виберіть сторінку

СТУДЕНТЕ, ЛОВИ УНІКАЛЬНУ МОЖЛИВІСТЬ ВПЕРШЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ ВНУТРІШНЬОЇ МОБІЛЬНОСТІ!

СТУДЕНТЕ, ЛОВИ УНІКАЛЬНУ МОЖЛИВІСТЬ ВПЕРШЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ ВНУТРІШНЬОЇ МОБІЛЬНОСТІ!

Донецький національний університету імені Василя Стуса та Ужгородський національний університет стали учасниками Програми «Студентської Академічної Мобільності (САМ) Україна» за підтримки Британської Ради у партнерстві з Міністерством освіти і науки України 

Проєкт є результатом багаторічної співпраці двох національних ЗВО та має на меті підвищення міжрегіональної співпраці через реалізацію студентами права на академічну мобільність, кооперацію активних студентів, реалізацію ними власних проєктів соціальної дії та відповідальності.  

До участі у проєкті запрошуються активні студенти 2, 3, 4 курсів спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»,  «Політологія», «Право», «Міжнародні економічні відносини». Від кожного університету на конкурсній основі буде обрано 10 студентів, які отримають можливість впродовж першого семестру 2020-2021 н.р. навчатися в Університеті-партнері за своєю ж спеціальністю, втілити свої проєкти соціальної дії та відповідальності на користь громад, отримати нові знайомства та яскраві враження. 

Щоб стати учасником програми внутрішньої академічної мобільності, необхідно заповнити онлайн-заявку за посиланням https://cutt.ly/Yuc3t6F . 

Заповнені заявки будуть оцінені за критеріями:  

  • особистої мотивації (відповіді на ключові питання: чому саме я маю поїхати до УжНУ чи ДонНУ імені Василя Стуса, і який проєкт я хочу втілити після); 
  • академічної успішності; 
  • соціальної активності (участь у студентському самоврядуванні, активна наукова діяльність, волонтерська діяльність тощо), підтвердженої належним чином. 

Відбір учасників буде здійснений спеціально створеними комісіями в університетах. Перезарахування кредитів у межах мобільності відбудеться відповідно до діючих в обох університетах Положень, що регулюють реалізацію права на академічну мобільність, формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувача вищої освіти тощо.  

Проходження академічної мобільності буде підтверджене академічними довідками, сертифікатами про участь у цій програмі, а також відомості про кредитну мобільність будуть внесені до додатка до диплома державного зразка. 

Академічний моніторинг та оцінка навчання студентів під час мобільності буде здійснюватися відповідно до правил і процедур Університету-партнера, дані про які будуть повідомлятися один одному. 

Програма покриває витрати на проїзд, розселення, надане приймаючим ЗВО, та додаткові прожиткові витрати усім студентам, які беруть участь у програмі.  

Набір студентів на програму розпочнеться 17 червня 2020 року і триватиме до  26 червня  2020 року. Про результати відбору буде повідомлено  не пізніше 3 липня 2020 року. 

Координатори проєкту: 

від ДонНУ імені Василя Стуса   директор ОП ЦІСР Пачос Юлія Віталіївнаju.pachos@donnu.edu.ua,  +380677597388 

від УжНУ – доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, директор Центру сталого розвитку УжНУ Ганна Ігорівна Мелеганич. 

Архіви

Приєднуйтеся до нас