Виберіть сторінку

СТУДЕНТЕ, ЛОВИ УНІКАЛЬНУ МОЖЛИВІСТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОГРАМІ ВНУТРІШНЬОЇ АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ!

СТУДЕНТЕ, ЛОВИ УНІКАЛЬНУ МОЖЛИВІСТЬ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У  ПРОГРАМІ ВНУТРІШНЬОЇ АКАДЕМІЧНОЇ МОБІЛЬНОСТІ!

Донецький національний університет імені Василя Стуса та Ужгородський національний університет стали учасниками Програми «Студентської Академічної Мобільності (САМ) Україна» за підтримки Британської Ради у партнерстві з Міністерством освіти і науки України.

Проєкт є результатом багаторічної співпраці двох національних вишів та має на меті покращення міжрегіональної співпраці через реалізацію студентами права на академічну мобільність, кооперацію активних студентів, реалізацію ними власних проєктів соціальної дії, залучення їх у життя громад.

До участі в проєкті запрошуються активні студенти 2,3,4 курсів спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Політологія», «Право», «Міжнародні економічні відносини». Від кожного університету на конкурсній основі буде відібрано 7 студентів, які отримають можливість протягом другого семестру 2020-2021 н.р. навчатися в Університеті-партнері за своєю ж спеціальністю, втілити свої проєкти соціальної дії на користь громад, отримати нові знайомства та яскраві враження.

Щоб стати учасником програми внутрішньої академічної мобільності необхідно заповнити онлайн заявку за посиланням https://cutt.ly/8kz3CZl .

Заповнені заявки будуть оцінені за такими критеріями:

· особиста мотивація (відповіді на ключові питання – чому саме я маю поїхати до УжНУ чи ДонНУ імені Василя Стуса і який проєкт я хочу втілити після);

· академічна успішність;

· соціальна активність (участь у студентському самоврядуванні, активна наукова діяльність, волонтерська діяльність тощо).

Відбір учасників буде здійснений спеціально створеними комісіями в Університетах. Перезарахування кредитів в межах мобільності відбудеться відповідно до діючих в обох Університетах Положеннях, що регулюють реалізацію права на академічну мобільність, формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувача вищої освіти тощо.

Проходження академічної мобільності буде підтверджене академічними довідками, сертифікатами про участь у цій програмі, а також відомості про кредитну мобільність будуть внесені до додатка до диплома державного зразка.

Академічний моніторинг та оцінка навчання студентів під час мобільності буде здійснюватися відповідно до правил і процедур Університету-партнера, дані про які будуть повідомлятися один одному.

Програма покриває витрати на проїзд, розселення, надане приймаючим ЗВО, та додаткові прожиткові витрати усім студентам, які беруть участь у програмі.

Набір студентів на програму розпочинається 8 лютого 2021 року і триватиме до 21 лютого 2021 року. Про результати відбору буде повідомлено не пізніше 1 березня 2021 року.

Мобільність розпочнеться 20 березня 2021 року і триватиме 12 тижнів.

Більш детально про програму можна почитати за посиланням: https://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/sam-ukraine

Координаторка проєкту від ДонНУ імені Василя Стуса: асистентка кафедри політології та державного управління ДонНУ імені Василя Стуса, Анна Олександрівна Осмоловська, [email protected]

Архіви

Приєднуйтеся до нас