Виберіть сторінку

Засідання ректорату у Стусівському університеті

Засідання ректорату у Стусівському університеті

Сьогодні у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулося чергове засідання ректорату у змішаному режимі.

Перший проректор Тетяна Нагорняк відкрила засідання, оголосила питання порядку денного та запропонувала перейти до їхнього обговорення.
Про формування міжнародних наукових і освітніх мереж професіоналів доповів проректор з наукової роботи Ілля Хаджинов. Він проаналізував публікації викладачів Університету за галузями знань у журналах, що індексуються у базі «Scopus», та кількість публікацій і наукових заходів спільних з представниками іноземних ЗВО та установ. Ілля Васильович підкреслив, що у 2020-2021рр. кількість учасників академічної мобільності зросла, та розповів про програми міжнародної академічної мобільності, у яких 2021 року можуть взяти участь здобувачі вищої освіти, викладачі та співробітники Університету.

Перший проректор Тетяна Нагорняк прокоментувала результати аналізу та звернулася до проректора з наукової роботи, деканів та заступників деканів із проханням посилити інформування студентів і викладачів про формати академічної мобільності та запропонувала активніше перезараховувати результати і-мобільності, неформальної та інформальної освіти.

Про виконання плану-графіка 2020 року з підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників Університету доповіла завідувач відділу навчально-методичного забезпечення кар’єрного зростання і професійного розвитку Вікторія Копельчук. У 2020 році 131 штатний викладач пройшов навчання за програмами підвищення кваліфікації. Серед них: 28 – шляхом неформальної освіти, 57 – шляхом навчання за програмою «Розробка навчальних курсів у системі дистанційної освіти MOODLE», 25 – за планом-графіком в інших ЗВО, на підприємствах, у наукових установах, 21 – взяли участь у внутрішньокорпоративному навчанні «Програма підвищення кваліфікації науково-педагогічних і педагогічних працівників «Майстерня «TeachingArt»».

Тетяна Нагорняк взяла участь в обговоренні питання, наголосивши, що доброю практикою у Стусівському університеті стала розробка та реалізація внутрішньокорпоративного навчання, флагманом якого є економічний факультет. Перший проректор анонсувала створення на економічному факультеті внутрішньокорпоративної програми «Школа гарантів», ініційованого деканом Тетяною Орєховою, та запросила усі факультети долучитися до подібних практик.

Тетяна Леонтіївна звернулася до деканів факультетів та завідувачів кафедр із проханням звернути особливу увагу на профільність та рівень зовнішніх баз проходження програм підвищення кваліфікації, а також структуру документів, що отримують викладачі по їх закінченню.
Ректорат пройшов оперативно і змістовно. Перший проректор Тетяна Нагорняк подякувала усім за плідну роботу та завершила засідання.

Прес-центр

Архіви

Приєднуйтеся до нас