Виберіть сторінку

Урочисте засідання Вченої ради Стусівського університету з нагоди Дня Alma Mater

Урочисте засідання Вченої ради Стусівського університету з нагоди  Дня Alma Mater

В останній день весни у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбулися робоче та урочисте засідання Вченої ради Університету.

Традиційно засідання відкрив Голова Вченої ради Анатолій Загнітко. Анатолій Панасович привітав нових членів Вченої ради, зокрема: Голову Студентської ради Університету Карину Вітюк, студента факультету хімії, біології і біотехнологій Павла Варварюка, студента факультету історії та міжнародних відносин Віталія Берегуту, студентку економічного факультету Ольгу Павлівську.

Перший проректор Стусівського університету Тетяна Нагорняк доповіла про проміжні підсумки виконання другого етапу реалізації Стратегії розвитку ДонНУ імені Василя Стуса 2017-2023 рр. Тетяна Леонтіївна подякувала робочій групі з підготовки питання, окреслила завдання Університету на період 2020-2022 рр. та основні результати у рамках стратегічних пріоритетів, зосереджуючись на кореляції між завданнями, виконавцями, строками, продуктами, які були отримані, акцентувала увагу на наскрізних завданнях реалізації Стратегії. Перший проректор наголосила, що наразі Стусівський університет знаходиться на екваторі впровадження Стратегії розвитку Університету, яку вже визнано найкращою в Україні і сьогодні експерти Стусівського діляться досвідом її реалізації із іншими ЗВО країни. Тетяна Леонтіївна також закцентувала увагу на перспективах розвитку Університету у 2023-2025 рр., зазначивши, що Університет і надалі має демонструвати соціально-ціннісну сигнальну функцію партнерам, роботодавцям, стейкголдерам та однодумцям.

Проректор з наукової роботи, голова комісії з підготовки питання Ілля Хаджинов проінформував щодо поточних результатів реалізації 12-ти напрямів функціональної стратегії інтернаціоналізації діяльності Університету. Ілля Васильович наголосив, що Інтернаціоналізація є дієвим механізмом досягнення високої конкурентоспроможності Університету в сучасних умовах

Члени Вченої ради Університету розглянули питання щодо присвоєння вченого звання доцента по кафедрі журналістики та соціальних комунікацій кандидату наук з соціальних комунікацій Мирославі Чорнодон та по кафедрі теорії і практики перекладу кандидату філологічних наук Оксані Ковтун.

На Вченій раді Університету було розглянуто та затверджено «Положення про управління освітніми програмами у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса».

Декан економічного факультету Тетяна Орєхова анонсувала відкриття сертифікатної освітньої програми «Управлінська компетентність 3.0» як додаткової освітньої послуги на замовлення ДП “Електричні системи”.

Відповідальний секретар Приймальної комісії Юля Окуньовська проінформувала про зміни до Правил прийому Донецького національного університету імені Василя Стуса у 2021 році.

Члени Вченої ради Університету розглянули клопотання щодо зарахування інформальної освіти як підвищення кваліфікації в обсязі 30 год. (1 кредит ЄКТС) 11 науково-педагогічних працівникам Стусівського університету.

Проректор з наукової роботи Ілля Хаджинов доповів про утворення разових спеціалізованих вчених ради для проведення захисту дисертацій, затвердження тем дисертаційних робіт.

Анатолій Загнітко проінформував про рекомендацію до друку навчального посібника, монографії, політологічного наукового журналу.

Урочисту частину засідання відкрив та привітав Університетську спільноту з Днем народження Alma Mater ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк.

З теплими словами та найщирішими побажаннями Університетській родині виступили вельмишановні гості: заступник голови обласної Ради Ігор Івасюк, начальниця управління соціально-гуманітарної політики виконавчого апарату обласної Ради Людмила Грабович, заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, заслужені професори Стусівського університету.

Також свої вітання на адресу Стусівського надіслали: вінницький міський голова Сергій Моргунов, випускник ДонНУ імені Василя Стуса, голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, аспірантка ДонНУ імені Василя Стуса, депутатка Вінницької обласної Ради, радниця голови Вінницької обласної державної адміністрації з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків Людмила Станіславенко, народний депутат України Юлія Овчинникова.

Ще один рік життя Стусівського університету був багатий на знаменні події, нові злети і перемоги, втілення прогресивних ідей, отримання грантів і реалізацію перспективних проєктів, захист 60 дисертаційних досліджень провідними науковцями Університету тощо. Як зазначила Вчений секретар Олена Важеніна, цього року найбільший внесок у підготовку кадрів вищої та найвищої кваліфікації зробили професори Нагорняк Тетяна Леонтіївна Нагорняк, Ірина Федорівна Коваль, Роман Федорович Гринюк, Тетяна Вікторівна Орєхова, Ольга Григорівна Турченко та ін.

Ректор ДонНУ імені Василя Стуса Роман Гринюк вручив науково-педагогічним працівникам Стусівського університету відзнаки МОН України, атестати професора та доцента, грамоти і подяки від ректора, нагородив студентів грамотами, відзнаками та подяками за активну участь в науковому житті Alma Mater.

Подяки і грамоти Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької обласної Ради вручив Ігор Івасюк.

Народний аматорський колектив «Оберіг» привітав Стусівський університет музичним дарунком.

Завершилося засідання урочистої Вченої ради виконанням гімну Університету:

«Рідний університет,

Крилам нашим силу дай,

Щоб могли ми піднестись

До вершин…»

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас