Виберіть сторінку

Експерти Стусівського університету про зелену економіку

Експерти Стусівського університету про зелену економіку

До Вінниці, аби обговорити питання зміни клімату, екологічної політики та управління природними ресурсами, із робочим візитом приїхали народні депутати, а також представники Посольства Швейцарії на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Швейцарії в Україні та у Молдові Клодом Вільдом. У рамках візиту було проведено панельну дискусію щодо впровадження зеленої економіки за участі представників Вінницької міської ради, освіти, науки та бізнесу.
У дискусії взяли участь в.о. завідувача кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики факультету історії та міжнародних відносин, доктор економічних наук, доцент Валерія Лимар, докторант кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки ДонНУ імені Василя Стуса економічного факультету та начальник відділу розвитку молодіжного наукового потенціалу Юрій Клименко.
Під час панельної дискусії було обговорено такі питання:

1. Перехід до ресурсоефективного, без-/маловідходного виробництва, декарбонізація економіки. Підтримка держави процесів переходу до зеленої економіки.
2. Індустріальні парки, проблематика розвитку. Малі системи розподілу електричної енергії.
3. Створення привабливого інвестиційного клімату: відновлення браунфілдів, як інструмент економічного, просторового та екологічного розвитку територій.
4. Екологічна сертифікація підприємств як інструмент підвищення конкурентоспроможності на міжнародному ринку.
5. Місцеві програми підтримки бізнесу.
6. Інноваційно-технологічні парки, співпраця бізнесу та науки, впровадження інновацій на підприємствах.

Під час дискусії особливу увагу було приділено державним інструментам підтримки створення та функціонування інноваційно-технологічних парків.

Архіви

Приєднуйтеся до нас