Виберіть сторінку

Донецький національний університет імені Василя Cтуса продовжує плідну співпрацю з Університетом Дуйсбург-Ессен (Німеччина) Universität Duisburg-Essen

Донецький національний університет імені Василя Cтуса продовжує плідну співпрацю з Університетом Дуйсбург-Ессен (Німеччина) Universität Duisburg-Essen

Донецький національний університет імені Василя Cтуса продовжує плідну співпрацю з Університетом Дуйсбург-Ессен (Німеччина) Universität Duisburg-Essen . Під час попередніх зустрічей з представниками міжнародних відділів і факультетів закладів-партнерів були окреслені основні напрямки розширення діяльності та подальшого співробітництва. Результатом стало подання спільної заявки на отримання фінансування від Німецької служби академічних обмінів DAAD за проєктом «Ukraine digital: Ensuring academic success in times of crisis (2022)». Днями стало відомо про те, що проєкт буде профінансовано в повному обсязі.

Метою програми є підтримка українських закладів вищої освіти у розвитку та впровадженні своїх цифрових курсів за підтримки закладу-партнеру з Німеччини. В результаті українські здобувачі освіти та науковці матимуть перспективу щодо продовження навчання та академічної кар’єри, незважаючи на обмеження, накладені війною.

Проєкт буде реалізовуватися до кінця 2022 року за участі викладачів ДонНУ імені Василя Стуса, Сумського державного університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна спільно з міжнародним партнером і координатором Університетом Дуйсбург-Ессен (Німеччина) за напрямами хімія, фізика, германістика.

Грант у розміні 246 000 євро крім фінансової підтримки 40 лекторів передбачає надання стипендій для 20 здобувачів освіти з окреслених напрямів з України, що мають статус внутрішньо переміщених осіб, а також 8 здобувачів-біженців, що перебувають у Німеччині.

Висловлюємо подяку представникам ректорату та міжнародних служб Університету Дуйсбург-Ессен, які ініціювали та підтримали підготовку проєктної заявки, а також координаторам – професорові кафедри неорганічної хімії Матіасу Еппле (Prof. Dr. Matthias Epple) та професорці інституту німецької мови як другої рідної та іноземної Хайке Ролль (Prof. Dr. Heike Roll) та їхній команді. Бажаємо всім учасникам плідної співпраці та вдалої реалізації проєкту!

Прес-реліз Університету Дуйсбург-Ессен щодо початку реалізації проєкту «Ukraine Digital» доступний за посиланням https://www.uni-due.de/2022-07-14-ude-unterstuetzt-digitale-Lehre-in-ukraine

Архіви

Приєднуйтеся до нас