Виберіть сторінку

Засідання Ради з якості вищої освіти

Засідання Ради з якості вищої освіти

У переддень нового навчального року у Стусівському університеті відбулося чергове засідання Ради з якості вищої освіти! У змішаному режимі 40 членів Ради з якості розв’язали 10 важливих питань для поширення культури якості та реалізації заходів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти. 

Перший проректор Тетяна Нагорняк відкрила засідання, привітавши усіх присутніх. Сьогодні було оновлено склад Ради, затверджено експертів із забезпечення якості спеціальностей\групи спеціальностей, склад комітетів ради та план роботи на 2022-2023 н. р.  

Завідувач навчальної лабораторії Тетяна Гавриленко і завідувач навчального відділу Павло Римар презентували для затвердження наскрізні програми практичної підготовки, освітні програми та навчальні плани відповідно до затверджених влітку Стандартів вищої освіти та ліцензованої нової спеціальності. 

Завідувач навчально-методичного відділу ДонНУ імені Василя Стуса  Олена Скопова презентувала результати внутрішньої сертифікації електронних навчальних курсів. Рекомендовано сертифікацію електронних навчальних курсів:

–  «Методи обчислень» (викладач Потапова Н. А.), 

– «Технології веб-дизайну та веб-програмування» (викладач Зелінська О. В.), 

– «Методи оптимізації та дослідження операцій» (викладач Січко Т. В.).

Новими локальними актами Стусівського ми починаємо новий навчальний рік. Радою було затверджено Правила призначення академічних та соціальних стипендій у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса, Правила призначення академічних та соціальних стипендій в Донецькому національному університеті імені Василя Стуса, рекомендацію до затвердження Вченою радою Університету шаблону наукової програми, рекомендацію до затвердження Вченою радою Університету Положення про підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук в аспірантурі та докторантурі Донецького національного університету імені Василя Стуса.

В. о. директора навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська доповіла про участь здобувачів у програмах академічної мобільності протягом 2022–2023 н. р. 

Ще 6 здобувачів вищої освіти були рекомендовані Радою для участі у програмах академічної мобільності 2022–2023 н. р. Здобувачі будуть проходити навчання у провідних університетах Литви та Німеччини. З них троє здобувачів факультету хімії, біології і біотехнологій пройдуть семестрове навчання в Університеті Вітовта Великого у рамках реалізації програми подвійних дипломів з цим закладом освіти. Ще троє здобувачів виграли конкурс на навчання у закордонних ЗВО у рамках угод про співпрацю та урядових стипендіальних програм. 

Повітряна тривога перервала засідання, але це не завадило вирішити усі питання та завершити засідання на позитивній ноті!

Укотре рада підтвердила, що якість вищої освіти є суспільною цінністю для Стусівського університету!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас