Виберіть сторінку

Круті стусівці продовжують тримати стрій на академічному фронті за підтримки міжнародних партнерів

Круті стусівці продовжують тримати стрій на академічному фронті за підтримки міжнародних партнерів

25 листопада у Ягеллонському університеті відбулася міжнародна науково-практична конференція «Університет і війна».

Учасниками конференції стали представники більше, ніж 40 українських закладів освіти, наукових і молодіжних установ та міжнародних інституцій Польщі, України, Австрії, а також учасники Фази VI проєкту «Інноваційний університет і лідерство».

Відкрив конференцію Генеральний Консул України у Кракові пан Вячеслав Войнаровський.

Перший проректор Стусівського університету Тетяна Нагорняк модерувала першу і заключну сесії конференції.

Учасниками першої сесії під назвою «Стан університетів та діяльність академічного волонтерства в Україні» стали представники Львівського національного університету імені Івана Франка, Українського католицького університету, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Університету «Україна», Віденського університету, а також Української академії лідерства.

У атмосфері єдності, сповненої емоціями, колеги обмінялися думками про виключну роль освіти, культури, мови, волонтерства у цій війні, а також поділилися своїми маленькими історіями, що наближають велику Перемогу.

«Війна – це смерть і руїни, освіта – це світло і наше майбутнє!»…

Заключна сесія під модеруванням пані Тетяни мала назву «Проблеми освіти та перспективи розвитку під час війни». Спікерами сесії стали учасники Фази VI проєкту «Інноваційний університет і лідерство». Представники Києва, Дніпра, Харкова, Житомира, Донецька, Горлівки, Вінниці, Бердянська, Львову, Одеси, Кропивницького, Запоріжжя розповіли неймовірні #ІсторіїНезламності на прикладі своїх ЗВО та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти  України, історії щоденної боротьби, в умовах подвійного переміщення через збройну агресію, історії волонтерства та служіння суспільству, історії трансформації та адаптації, історії втрат на фронті тих, заради кого точно маємо стояти до кінця!

Одним зі спікерів сесії стала в.о. директора навчального-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Анна Осмоловська, яка зараз бере участь у проєкті «Інноваційний університет і лідерство». Пані Анна розповіла про виключну роль університетів у публічній дипломатії, в просуванні іміджу України у світі, а також поділилася найуспішнішими кейсами Стусівського у цьому напрямку.

Секція стала знаковою для всього дня конференції. Рефлексії на тему війни і того, що кожен несе у серці, виконуючи свою щоденну працю заради Перемоги, були емоційними та співзвучними.

Щиро дякуємо нашому надійному партнеру, Ягеллонському університету, за всебічну підтримку і за таку важливу інформаційну платформу.

Переможемо!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас