Виберіть сторінку

Круглий стіл з учасниками та організаторами пілотної програми підвищення кваліфікації для наукових керівників PhD «Інноваційний науковий керівник»

Круглий стіл з учасниками та організаторами пілотної програми підвищення кваліфікації для наукових керівників PhD «Інноваційний науковий керівник»

26 травня пройшов круглий стіл з учасниками та організаторами пілотної програми підвищення кваліфікації для наукових керівників PhD «Інноваційний науковий керівник», яка тривала майже місяць і включала інтенсивні онлайн-заняття, самостійну практику, опитування та фінальний тест.

Донецький національний університет імені Василя Стуса виступив співорганізатором такої програми.

Програма реалізується під егідою Інноваційного університету у межах реалізації проєкту «Інноваційний університет і лідерство». Фаза VI «Моделі академічної автономії та університет в системі освіти протягом життя». Учасником Фази VI стала Анна Осмоловська, директор навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу.

Усього учасниками програми стало близько 140 наукових керівників аспірантів таких 5-ти ЗВО та 2-х наукових установ, які стали співорганізаторами та розробниками програми:

  • Львівський державний університет внутрішніх справ – Ірина Гловюк;
  • Національного технічного університету «НТУ «Дніпровська політехніка» – Лариса Колісник;
  • Донецького національного університету імені Василя Стуса – Анна Осмоловська;
  • ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського» – Ганна Музиченко;
  • Національного університету «Львівська політехніка» – Уляна Садова;
  • Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих НАПН України – Наталія Авшенюк;
  • Інституту цифровізації освіти НАПН України – Анна Яцишин.

Від ДонНУ імені Василя Стуса учасниками програми стали більше 30 наукових керівників аспірантів, які прагнуть вдосконалюватися й отримувати інноваційні знання заради якісної підготовки кадрів вищої кваліфікації.

До круглого столу програми підвищення кваліфікації керівників PhD «Інноваційний науковий керівник» долучилася Олеся Ващук, доктор юридичних наук, професор, голова ВГО «Інноваційний університет», голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України.

Модератором заходу виступила Ганна Музиченко, доктор політичних наук, професор, проректор з наукової роботи Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського.

Круглий стіл було присвячено презентації результатів вхідного анкетування учасників щодо портрету ідеального наукового керівника, яке опрацювала і представила учасникам доктор економічних наук, професор Уляна Садова (Національний університет «Львівська політехніка»).

У форматі вільного мікрофону наукові керівники аспірантів висловили свої враження щодо участі в програмі, а також надали цікаві та корисні пропозиції для її продовження і розширення на міжнародному рівні.

Щиро дякуємо учасникам, запрошеним спікерам та організаторам!

Разом до перемоги!

Кожна унікальна ідея має своє продовження. Тож, далі буде…

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас