Виберіть сторінку

День факультету філології, психології та іноземних мов

День факультету філології, психології та іноземних мов

Донецький національний університет імені Василя Стуса наближається до своєї 86-річниці. Я також є частиною його історії, адже я – здобувач 2-го курсу ОП «Українська мова та література» факультету філології, психології та іноземних мов. Вже вдруге я маю честь святкувати День факультету в рідному закладі вищої освіти.

Моє студентське життя, на жаль, триває у часи, коли не мовчать гармати, коли ночі безсонні через тривоги, але…

Коли гримлять гармати, не мовчать музи, бо потрібно вистояти не тільки географічно, фізично, а й духовно.

Отож, 31 травня 2023 року у головному корпусі, на 600-річчя, відбувся День факультету філології, психології та іноземних мов. Свято підготували наші активісти і генератори ідей від студентського самоврядування -–Максим Цюсьмак та Ірина Войцехівська.

Темою заходу став «Найщасливіший день у житті: Вальпургієва ніч».

Захід відкрили піснею «Враже», яку виконувала Еліна Мордан разом з іншими здобувачами. Шановне товариство привітали студенти 3 і 4 курсів та Максим Цюсьмак.

На заході хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх загиблих у російсько-українській війні.

З вітальними словами до учасників заходу звернулися ректор ДонНУ імені Василя Стуса Ілля Хаджинов і декан факультету філології, психології та іноземних мов Анатолій Загнітко. Ілля Васильович урочисто вручив подяки викладачам і студентам факультету.

Максим Цюсьмак розповів про «Найщасливіший день у житті». Варто відзначити, що Максим із першого курсу бере активну участь у заходах факультету. На четвертому році навчання він уже відомий у студентських колах режисер-постановник Дебюту першокурсника, Дня факультету.

У межах Дня факультету відбувся і благодійний аукціон, на якому були розіграні гільзи. Дійство завершилося виконанням музичної композиції «Маяки», яку майстерно заспівала Еліна Мордан.

Наприкінці заходу усі присутні заспівали гімн Університету.

Студентське самоврядування підтримало керівництво університету, а також декани інших факультетів (економічного факультету, факультету хімії, біології і біотехнологій, факультету історії та міжнародних відносин).

Захід запам`ятався ще іншими сюрпризами: біля входу до актової зали можна було поворожити на картах таро і скуштувати смаколики за донат.

Усі кошти, зібрані під час цьогорічного Дня факультету філології, психології та іноземних мов, будуть перераховані випускнику нашого факультету пану Олександру, котрий є ініціатором збору для окремої десантно-штурмової бригади, у складі та разом із якою він зараз захищає Україну на передовій, а саме – у районах Мар’їнки та Красногорівки.

Вірю у процвітання нашого факультету та університету під мирним небом, вірю у перемогу України!

Довголіття та процвітання тобі, моя Alma Mater! Щасливий та гордий розділити з Тобою наш день!

Юрій Прокопенко, здобувач 2 курсу ОП «Українська мова та література»

Архіви

Приєднуйтеся до нас