Виберіть сторінку

Марія Маєвська взяла участь у Конгресі транскордонної співпраці

Марія Маєвська взяла участь у Конгресі транскордонної співпраці

Здобувачка факультету інформаційних і прикладних технологій Донецького національного університету імені Василя Стуса (нині – голова Студентської ради Університету та голова Вінницької молодіжної ради) Марія Маєвська взяла участь у Конгресі транскордонної співпраці, що проходив у Любліні (Польща) 9 по 11 жовтня 2023 року.

Метою цього заходу стало обговорення мрій та потреб молодих людей, а також спільна розробка рекомендацій для розвитку населених пунктів, які прагнуть бути дружніми для молоді.

Марія Маєвська ділиться своїми враженнями про участь у міжнародному заході: «Люблін – місто молоді, яке надає всі можливості для стабільного розвитку та реалізації ініціатив молодого покоління.

Конгрес транскордонної співпраці – це про нові знання та знайомства з іншими країнами з метою  побудови активного громадянського суспільства в усіх європейських містах.

Учасники мали змогу дізнатися більше про різноманітні європейські фундації, бюджети громадських і шкільних ініціатив, про простори та хаби, створені у Любліні для розвитку молоді.

Під час Конгресу ми обговорювали питання створення міст, дружніх до дітей та молоді, та ділилися своїм досвідом. Створили нові напрацювання в сфері розвитку молодіжної політики, якості життя, освітніх процесів та дозвілля для активних громадян.

Ці три дні в Любліні надали змогу познайомитися з практиками розвитку молодіжної політики в різних містах Європи та України. Для мене, як громадської активістки, цей період став часом для знайомств із професіоналами своєї справи в розвитку громадянського активізму. Я була дуже рада брати участь у Конгресі у складі вінницької делегації та просувати свої ідеї з реалізації молодіжних ініціатив на європейській арені».

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас