Виберіть сторінку

Доцент кафедри міжнародних економічних відносин Марія Шкурат узяла участь у Staff Teaching Week

Доцент кафедри міжнародних економічних відносин Марія Шкурат узяла участь у Staff Teaching Week

З 22 по 26 квітня 2024 року доцент кафедри міжнародних економічних відносин ДонНУ імені Василя Стуса Марія Шкурат перебувала з візитом в Університеті імені Вітаса Великого (м. Каунас, Литва) для участі в Staff Teaching Week.

Програма візиту була насиченою і цікавою.

Кожен день відрізнявся від попереднього і був наповнений новими знайомствами та цікавим досвідом. До Staff Teaching Week приєдналися понад 120 науковців із 48 країн світу. Серед гостей можна було зустріти вчених із Філіппін, Туреччини, Маврикію, Індії, а також Португалії, Іспанії, Грузії, України та інших країн.

Відкриття Staff Teaching Week розпочалося з вітального слова проректора з комунікацій Вілма Біжейкене. Після цього учасники мали можливість узяти участь у заняттях із литовської мови, народної  музики і танців, а також  відвідати ярмарок їжі різних країн.

Другий день візиту розпочався зі знайомства з факультетом економіки та менеджменту Університету імені Вітовта Великого. Під час зустрічі була можливість ближче познайомитися з адміністрацією, діяльністю та історією факультету. У палких дискусіях обговорювалися не лише конкретні питання наукового світу чи питання культури, а й вибудовувалися плани майбутньої співпраці.

Також у цей день пані Марія проводила лекційні заняття з дисципліни «Міжнародна економіка» як професор-візитер для студентів освітніх програм   «Бізнес-адміністрування» та «Економіка і фінанси». Окрема подяка студентам за активність, а також за підтримку викладачу цієї дисципліни, пані Моніці Діджгалвіте-Буяуске.

У межах Staff Teaching Week Марія Шкурат узяла участь у конференції «The Idea of Europe Forum». На конференцію завітали Президент Республіки Литва Гитанас Науседа та Президент Республіки Польща Анджей Дуда.

В останній день Staff Teaching Week учасники отримали сертифікати, а також мали змогу відвідати виступ Музичної  академії Університету імені Вітаса  Великого.

Дякуємо команді організаторів за новий досвід у викладанні, знайомство з представниками інших університетів і установ,  різноманітні активності, дружню атмосферу і приємні спогади!

Пресцентр ДонНУ імені Василя Стуса

Архіви

Приєднуйтеся до нас