Виберіть сторінку

Via scientiarum

Via scientiarum

11 грудня 2017 року відбувся заключний етап Інтернет-олімпіади «Олімпійські ігри з психології» серед учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів Вінниччини. В цьому році олімпіада проводиться під девізом «via scientiarum», що в перекладі з латині означає «шлях до знань». У інтелектуальних змаганнях взяли участь майже 180 учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Вінниччини. Перевірку учнівських робіт здійснювало журі, до складу якого входили викладачі кафедри психології Донецького національного університету імені Василя Стуса.

Головною метою заходу стала підтримка обдарованої учнівської молоді, залучення її до наукових досліджень та створення умов для самореалізації творчої особистості в сучасному суспільстві. Учасникам було запропоновано виконання тестових завдань та розв’язання психологічної задачі. Змагання були напружені, але пройшли у позитивній атмосфері підтримки й розуміння.

Будь-яка олімпіада – це завжди виклик. Виклик можливостям людини – інтелектуальним, емоційним, вольовим. В ході олімпіадних змагань учасники продемонстрували не тільки високі знання з шкільної програми, а й нестандартний підхід до вирішення проблем, креативність, а також завзятість і вміння не здаватися в складних обставинах.

Інтернет-олімпіада «Олімпійські ігри з психології» виконувала ще й профорієнтаційну функцію. Вона дозволила школярам зробити перший крок у світ багатогранної і по-справжньому цікавої психологічної науки. Не секрет, що вчені вже протягом довгого часу ведуть суперечку про те, в якому статусі знаходиться психологічна наука – філософському, природно науковому чи гуманітарному. Сучасна психологія, за влучним висловом Б.М.Кедрова, знаходиться в центрі трикутника, вершинами якого є соціальні, природні і філософські науки. Тому специфіка завдань Інтернет-олімпіади «Олімпійські ігри з психології» полягала в тому, що вони були цікаві тим, хто із задоволенням присвячує свій час вивченню і біології, і суспільствознавства. Блок завдань з біології, питань соціальної взаємодії, завдання на вміння нестандартно мислити показали учасникам наскільки багата і різноманітна психологічна наука.

Доцент кафедри психології В.А.Оверчук

Архіви

Приєднуйтеся до нас