Виберіть сторінку

КРУГЛИЙ СТІЛ “ЩЕ РАЗ ПРО КОХАННЯ” ДО ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

КРУГЛИЙ СТІЛ “ЩЕ РАЗ ПРО КОХАННЯ” ДО ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА

12 лютого 2021 року у читальному залі №1 Наукової бібліотеки ДонНУ імені Василя Стуса відбувся Міжкафедральний круглий стіл «Ще раз про кохання…», який підготували спільно викладачі кафедри теорії та історії української та світової літератури та кафедри психології.

У ньому взяли участь студенти ОП Українська мова та література та ОП Психологія. Із доповідями виступили такі здобувачі, як: Сирота Світлана, Цігельман Яель, Шматок Софія, Несвята Вероніка, Лазькова Вероніка, Волкова Валерія, Вакалюк Яна, Ринюк Іоанна, Турчина Анна.

Вражає широка тематика доповідей: історія життя і кохання Івана Франка, Володимира Маяковського, Павла Тичини, Франкліна Рузвельта.

Філологи звернули увагу на любовну проблематику у творчості Лесі Українки, Григіра Тютюника, Павла Тичини, а здобувачі СО Психологія на творчість зарубіжних письменників та видатних політиків.

Здобувачів підтримали і викладачі. Доц. Н. М. Урсані розповіла про історію святого Валентина та про традицію святкування, підсумувала кожен виступ поезією, написаною за мотивами доповіді.

Доц. К. М. Васюк розповіла про види кохання: ерос, манія, агапе, сторге, філія, людус, розповіла про патологічне кохання.

Підтримали захід філологічного факультету і бібліотекарі: Л. С. Шаповалова та Г. А. Глуха, які підготували виставку із новими книжними надходження до бібліотеки українських письменників, які присвятили свої твори темі кохання.

Отже, тема кохання цікава, здатна об’єднати за круглим столом психологів та філологів. Приємно, що для наших першокурсників це був перший важливий досвід публічного виступу після затяжних карантинних обмежень.

Ніна Урсані, к. філол. н., доцент

Архіви

Приєднуйтеся до нас