Виберіть сторінку

Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії

Міжнародний день безневинних дітей-жертв агресії

Сьогодні Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день безневинних дітей, які стали жертвами війн та військових агресій.

Діти – найбільш вразлива категорія суспільства, що особливо страждає  під час кривавих війн та збройних конфліктів.  

За даними Офісу Генерального прокурора станом на 3 червня 2022 року внаслідок повномасштабної російсько-української війни постраждало більше ніж 724 дитини, трагічно загинула 261 дитина, 463 – отримали численні поранення. На жаль, ці цифри не остаточні, оскільки триває робота зі встановлення жертв російсько-української війни в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. 

Тисячі скалічених доль маленьких українців, прицільне бомбардування житлових кварталів, шкіл і дитячих садочків, пологових будинків та бомбосховищ, позбавлення права на вільний доступ до освіти, використання заборонених засобів ведення війни, відмова в доступі до гуманітарної допомоги, численні вбивства, примусова депортація молодого цвіту української нації, жорстоке поводження та сексуальне насильство, пропаганда мілітаризму серед українських дітей на окупованих територіях, стирання їхньої національної ідентичності – це далеко неповний перелік воєнних злочинів проти маленьких українців, скоєних російськими окупантами. Усі вони відповідно до Римського статуту Міжнародного кримінального суду є міжнародними злочинами. Злочинами проти безневинних і найслабших. Злочинами, прощення за які не буде ніколи! 

Сьогодні низько ми схиляємо голови в пам’ять про маленьких українських янголів, чиї життя забрали рашисти…

Діти – найцінніший скарб української нації! Тому наше головне завдання – повернути їм щасливе дитинство у мирній вільній Україні! За ними – наше майбутнє!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас