Виберіть сторінку

Затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році

Затверджено Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році

Шановні вступники!

Опубліковано Наказ Міністерства освіти і науки України № 246  від 15 березня 2023 року «Про затвердження Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році».

Серед новацій вступу 2023:

  • НМТ складатиметься з двох обов’язкових предметів (української мови та математики) та одного додаткового предмета за вибором вступника з переліку: історія України, іноземна (англійська, французька, німецька, іспанська) мова, фізика, хімія, біологія.
  • Незалежно від обраного вступником додаткового предмета, позитивний результат НМТ дозволить подавати заяви (до 20 включно за всіма формами навчання) для вступу на будь-яку спеціальність з урахуванням вагових коефіцієнтів, установлених для предметів на різні спеціальності (дивіться Додаток 7).
  • Третій предмет буде мати різні вагові коефіцієнти, тому варто звернути увагу на коефіцієнти тих спеціальностей, на які плануєте вступати.
  • Для можливості подачі заяви на бюджет (до 5 заяв) мінімальний конкурсний бал – 130.
  • Для спеціальностей 081 «Право», 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», 292 «Міжнародні економічні відносини» – на бюджет – 140 балів, на контракт – 120 балів.
  • Опубліковано таблиці переведення тестових балів НМТ, матурального іспиту, єдиного вступного іспиту до шкали 100-200 (дивіться Додаток 5).
  • Для вступу до магістратури майже на всі спеціальності необхідно складати ЄВІ, а на низку спеціальностей обов’язковим є також ЄФВВ (дивіться Додаток 8).
  • Для вступу на навчання для здобуття бакалавра на основі ПЗСО:

1 липня – стартує реєстрація особистих електронних кабінетів вступників на навчання для здобуття вищої освіти, до яких необхідно буде завантажити документи;

19 липня – розпочинається реєстрація заяв вступників, яка триватиме до 18:00 31 липня;

не пізніше 5 серпня –  формування рейтингових списків вступників, надання рекомендацій до зарахування та оприлюднення списку рекомендованих із повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за державним або регіональним замовленням.

Докладніше ознайомитися з Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році можна за покликанням: https://mon.gov.ua/storage/app/media/vishcha-osvita/vstup-2023/15.03.2023/Nakaz.MON.276.vid.15-03-2023.pdf

Про особливості порядку прийому ви також можете дізнатися на онлайн-тренінгу «Вступ – це просто!» 25 березня 2023 року.

Стусівський – вибір найкращих!

Олена Топчій

Архіви

Приєднуйтеся до нас