Виберіть сторінку

Зустріч студентів із військовослужбовцями

Зустріч студентів із військовослужбовцями

Сьогодні студенти ДонНУ імені Василя Стуса мали нагоду поспілкуватися із керівником Вінницької крайової команди УНСО Сергієм Чумаком та військовослужбовцями 131 Окремого Розвідувального Батальйону ЗСУ.

Згадуючи події 2014 року, керівник Вінницької крайової команди УНСО Сергій Чумак розповів студентам про створення навчального центру для добровольців на Вінниччині, який дав змогу мотивованим хлопцям та чоловікам отримати знання та досвід необхідні для проходження військової служби вже у збройних підрозділах. Саме діяльність центру підштовхнула членів УНСО до створення 131 окремого розвідувального батальйону на базі двох рот – 54 ОРБ і 129 ОРБ.

Зважаючи на особливість професії розвідника, військовослужбовці обережно ділилися власним досвідом та розповідали про життя на передовій.

«Бути розвідником означає здобувати потрібну для команди інформацію щодо кількості, місця, стану, розміщення противника. Це небезпечна робота. Кожного дня стикаєшся з ризиком. Проте після – тебе не «провести», помічаєш найдрібніші деталі та відмінності навіть в мирному житті», – стверджує військовий Олександр Соболь.

Розвідники пропонували молодим людям вже зараз думати про те, де вони будуть проходити війську службу після закінчення навчання, рекомендували віддати перевагу контрактній формі. За словами військовослужбовців це не тільки гідні умови та соціальні гарантії, але й можливість вибору бажаного підрозділу та військової спеціалізації.

Архіви

Приєднуйтеся до нас