Виберіть сторінку

Семінар-нарада «Безпека – понад усе»

Семінар-нарада «Безпека – понад усе»

25 жовтня філією Донецького національного університету імені Василя Стуса «Бізнес-інноваційний центр «ДонНУ-Поділля» проведено семінар-нараду щодо заходів безпеки в осінньо-зимовий період на тему: «Безпека – понад усе». Співорганізаторами заходу виступили: ГУ ДСНС у Хмельницькій області та ДП «Подільський експертно-технічний центр Держпраці». До участі запрошені працівники та студенти Хмельницької філії, орендарі, представники сектору превенції Хмельницького відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Нараду розпочав директор філії, кандидат сільськогосподарських наук Леонід Прус, який наголосив на тому, що забезпечення належного стану охорони праці та пожежної безпеки є особливо актуальним у осінньо-зимовий період.

В.о. начальника навчального відділу Регіонального навчально-методичного центру ДП «Подільський ЕТЦ» Олеся Онищук розповіла присутнім про те, що дія Закону про охорону праці поширюється на усіх юридичних та фізичних осіб, які відповідно до законодавства використовують найману працю. У ході спілкування зупинилася на електробезпеці – системі заходів і засобів, що забезпечують захист людей від шкідливого та небезпечного впливу електричного струму, електричної дуги, електромагнітного поля і статичної електрики. Розповіла про правила, яких необхідно дотримуватися для уникнення небезпечної ситуації; акцентувала увагу присутніх на особливостях домедичної допомоги.

З цікавістю учасники семінару-наради слухали інформацію старшого викладача навчально-методичного центру ГУ ДСНС у Хмельницькій області Олександра Мосолова, який розповів, що протипожежна безпека на підприємстві в Україні – невіддільна частина організації робочого простору і процесів згідно з нормами чинного законодавства. Пожежна безпека входить у комплекс заходів з охорони праці, і організаційна робота в цій сфері на об’єктах господарювання включає широкий спектр заходів, а саме: створення умов для безпечної праці, мінімізації ризику виникнення пожеж, своєчасне і повноцінне забезпечення технічними засобами для запобігання займання та усунення самих пожеж та їх наслідків, контроль дотримання протипожежних вимог і норм законодавства, розробка і впровадження регламентів по гасінню пожеж, евакуації та порятунку з місць пожежі й задимлення людей і майна (матеріальних цінностей), внутрішнє і зовнішнє навчання співробітників. Вимог до пожежної безпеки на підприємстві неухильно повинен дотримуватися кожен співробітник, а організаційна складова при цьому покладається на посадових осіб за відповідним рішенням керівництва і прописується в посадових інструкціях і положеннях структурних підрозділів. Окрім того, Олександр Масолов ще раз нагадав присутнім, як правильно користуватися вогнегасником.

Дільничний інспектор сектору превенції Хмельницького відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області Володимир Ткач у своєму виступі зупинився на особливостях проведення загальної та індивідуальної профілактичної роботи на цій дільниці, а також охороні громадського порядку та забезпеченні громадської безпеки на території, що обслуговується.

Леонід Прус

Архіви

Приєднуйтеся до нас