Виберіть сторінку

Новий навчальний рік для “Academy Math&IT”

Новий навчальний рік для “Academy Math&IT”

Минулого четверга “Academy Math&IT” розпочала свою роботу у новому навчальному році. Засновник Академії, в.о. декана факультету інформаційних і прикладних технологій Артем Вікторович Баєв  запропонував концепцію створення декількох навчально-наукових кластерів студентів факультету, об’єднаних однією метою, вкрай актуальною як з академічної, так і з прикладної точки зору – машинним навчанням та аналізом даних.

Ідея школи “Academy Math&IT” – познайомити та зацікавити студентів різних спеціальностей та напрямів підготовки сучасними можливостями аналізу даних та актуальними тенденціями прикладного застосування машинного навчання, тому і тематика занять, які планується проводити щосуботи, досить широка:

  • комп’ютерний зір;
  • обробка природної мови;
  • застосування машинного навчання у медицині;
  • обробка звуку і голосу;
  • змагальні нейронні мережі тощо.

Окрім викладачів факультету заняття будуть проводити талановиті студенти, які вже мають неабиякий досвід у галузі застосування можливостей інтелектуального аналізу даних. Це співробітники міжкафедральної лабораторії машинного навчання та інтелектуального аналізу даних, студенти четвертого курсу Воронюк О.В., Гладіголов С.С. та Горобець Б.А., і студент Варер Б.Ю., який долучився до роботи “Academy Math&IT” цього року.

У натхненника цього руху, декана Баєва А.В. є стійке переконання, що запропонований формат роботи із зацікавленою молоддю дасть не лише поштовх до активізації студентської науки на факультеті, але й дозволить згодом знайти зовнішніх інвесторів та комерціалізувати отримані у “Academy Math&IT” результати.

Інформація про діяльність “Academy Math&IT”.

Математичний гурток “Academy Math&IT” був заснований у жовтні 2016 року як ініціатива декана факультету математики та інформаційних технологій Баєва А.В. Керівниками гуртка були призначені старші викладачі факультету Вєтров О.С. та Прігунов О.В.

Спочатку у організаторів гуртка була проста ідея – залучення зацікавленої молоді Вінниччини до сучасної математичної проблематики, а потім, як результат, факультет мав би отримати з учорашніх школярів підготовлених та вмотивованих студентів. З у 2018-2019 навчальному році профіль “Academy Math&IT” змістився до проблем машинного навчання та аналізу даних. Оскільки тематика сучасних задач побудови систем штучного інтелекту є однією із профілюючих на факультеті, тоді ж була створена міжкафедральна лабораторія машинного навчання та інтелектуального аналізу даних. Лаборантами були призначені студенти третього курсу Воронюк О.В., Гладіголов С.С. та Горобець Б.А. З цього моменту зазначені співробітники факультету беруть активну участь  у організації роботи “Academy Math&IT”.

Архіви

Приєднуйтеся до нас