Виберіть сторінку

Професійний хакатон «True finance: кар’єра, тренди, виклики»

Професійний хакатон «True finance: кар’єра, тренди, виклики»

 6 листопада кафедра фінансів та банківської справи економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса провела професійний хакатон «True finance: кар’єра, тренди, виклики».  

Випускники економічного факультету поділилися своїми історіями успіху, розповіли про складні моменти під час пошуку роботи, працевлаштування, перші роки кар’єрного зростання. Не секрет, що навчаючись в Університеті, студенти часто «прикипають» до парт, не поспішаючи формувати свою професійну візію, досліджувати та апробовувати ринок на предмет своїх можливостей і очікувань. Це і сформувало контент заходу, на якому було презентовано: портрет фінансиста з позиції вимог сучасного ринку праці в Україні та м. Вінниці (необхідних компетентностей, географічної і функціональної структури вакансій), на основі проведеного дослідження кафедрою; online та offline історії успіху та поради випускників щодо проходження співбесід на посади фінансистів, влаштування на роботу, вимог роботодавців та набуття актуальних компетентностей для кар’єрного зростання. Також було проведено бліц-тест з пошуку вакансій для студентів, на основі спеціально розробленої нашим випускником комп’ютерної програми; профі-квест, завдяки якому студенти змогли відчути себе співробітниками Альфа-банку та вирішувати задачі, що стоять перед банком для досягнення загальної мети, працюючи у 4-ох департаментах.

          Захід розпочала завідувач кафедрою, д.е.н., професор Олександра Лактіонова. Вона ознайомила усіх присутніх з вимогами ринку праці та можливостями, які відкриваються перед студентами після закінчення навчання. У зустрічі взяли участь випускники спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»: А. Сосновський (керівник департаменту УПСК, випуск 2005 року), С. Васильченко та В. Демьохін (аудитори компанії  KPMG, випуск 2019 року), Р. Нешко (фінансовий аналітик підприємства, випуск 2018 року), А. Саржевська  (Навчально-практичний центр кар’єри та професійного зростання ДонНУ імені Василя Стуса, випуск 2019 року), М. Лемешко (Вінницька міська рада, випуск 2019 року), І. Брусліновська (фінансист підприємства, випуск 2019 року), Є. Шалімова (фінансовий аналітики банку, випуск 2015 року), які поділились своїм досвідом.

          Відгуки студентів 3 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»:

«Найбільше сподобався бліц-тест з пошуку вакансій. Він допоміг усвідомити, на які вакансії я можу претендувати, а онлайн та офлайн-історії випускників окреслили нові можливості з пошуку роботи».

Діана Бураковська

«Дуже сподобався портрет сучасного фінансиста та тест з пошуку вакансій».

Ольга Березюк

«Найбільше сподобався бліц-тест з пошуку вакансій та виступ випускників, які ділилися корисною інформацією по своїй роботі».

Анастасія Драченко

«Дуже сподобався профі-квест. Це була спільна робота з випускниками для досягнення загальної мети».

Надія Марущак

«Був дуже цікавий профі-квест, тест з пошуку вакансій та портрет сучасного фінансиста».

Анна Хворостяна

«Найбільше сподобалися історії випускників та їх власний практичний досвід».

Олена Власенко

          Відгуки магістрів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»:

«Дуже сподобалась організація та проведення заходу».

Оксана Кречко

«Дуже сподобався практичний досвід випускників з проходження співбесід та влаштування на роботу».

Аліна Мухіна

«Цей захід приніс багато нової та цікавої інформації, висвітив тенденції ринку праці для фінансиста. Профі-квест дозволив відчути себе справжніми практиками, а тест з пошуку вакансій – зрозуміти до чого прагнути».

Назарій Черниш

«Дякуємо за поради випускників щодо подальшого становлення нас як спеціалістів, пошуку роботи та вдосконалення своїх компетентностей».

Марина Шевцова

 

Матеріал підготувала Тетяна Карпова

 

Архіви

Приєднуйтеся до нас